Besök av arbetsterapeuten och dietist

I går hade jag lite vårdbesök inbokade på morgonen. Först skulle arbetsterapeuten komma och hälsa på och så skulle vi gå igenom hygien och kläder. R var med och visade ungefär vad han brukade hjälpa till med, och det var inga konstigheter. Nu väntar jag bara på att hon ska skriva en slags rekommendation eller ett intyg om vad de tycker, som jag kan skicka med i ansökan om assistans.

Fast hon tyckte att jag skulle ringa biståndssamordnaren på kommunen direkt för att få någon slags hemtjänst som kunde hjälpa till med matlagning och sånt. Det var bara det att direkt efter att arbetsterapeuten varit där fick jag äntligen träffa en dietist, och hon skrev ut medicinska näringsdrycker på en gång. Det kommer faktiskt att bli helt perfekt, eftersom jag inte kan laga mat mer än en gång om dagen, och det egentligen ger händerna alldeles för mycket stryk.

Vanligtvis äter jag ju inte alls eller tar bara något som jag inte måste processa eller bearbeta, typ ett kex eller en frukt, men det vore ju helt klart bättre med en måltid i en enkel liten flaska som är lätt att dricka. Brukar inte vara hungrig vid frukost, eftersom jag äter det mesta av dagens matintag vid och efter middagen, så jag äter egentligen bara en måltid om dagen. Hon skulle fixa något från OneMed som innehöll inte bara rätt mängd protein och kolhydrater, men även de vitaminer och mineraler jag behöver ta tillskott av.

Näringsdryck Resource protein

Helt perfekt, de skulle komma redan den här veckan och kostar inte mer än 300 spänn för 30 stycken. De innehåller någonstans runt 300 kcal, som jag alltså ska lägga till min nuvarande kosthållning för att förbättra balansen lite. Med lite tur kan jag dra ner på tillägg av vitaminer och mineraler i tablettform om jag käkar de där, och spara några kronor där i stället. Så det är ju inte så akut att få tag i biståndshandläggaren, eftersom jag nu faktiskt kommer att få ”mat” mer än en gång om dagen. Visserligen i flytande form och visserligen inte särskilt delikat, men betydligt bättre än inget alls. Perfa.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/04/besok-av-arbetsterapeuten-och-dietist/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.