Laddar för midsommar

Dags att börja ladda för midsommar på lantstället. Åkte ner i går, och jag var helt jäkla slut efteråt. Var visserligen trött sedan dagen innan när jag var på stan med Fru Hatt, men i går var det värre Bilresan. Orkade inte göra något alls, och efter ett par timmar började det klia i ögonen. Näsan rann. Nåväl, vad är väl ett huvud som inte känns som om det ska sprängas inifrån, vad är väl lite sömn.

Vi gör som vi brukar på midsommar. Mina föräldrar kommer hit och firar med Rs föräldrar (ja!). Vi käkar sill och laxar, får säkert en snaps eller två till lunch, och sen ska det käkas jordgubbstårta. Vanligtvis görs det i hagen vid midsommarstången, men förra året sket vi i det. Det vara bara åtta grader, iskallt. Det där dansandet var nog till och med inställt då.

Utsikt vid hav och brygga på lantstället, mörka moln. Laddar för midsommar.

I år verkar det i alla fall bli varmt, men det kan bli ganska regnigt med lite otur. Kommer faktiskt inte ihåg senast det var så varmt att man kunde gå i sommarklänning på midsommar, det var någon gång när min systerdotter var ganska liten. Kanske fyra år sen. Hur som helst, på kvällen brukar vi käka lite grillat. Kan tänka mig att allt blir precis som vanligt i år också, för det brukar bli bra. Inga större utsvävningar för mig och R. Vad gör du på midsommarafton?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/laddar-for-midsommar/

2 kommentarer

  1. Jag firar hemma med sambo, våra två små barn och min syster. Vi ska äta veganskt och rawfood. Systern har kommit till Finland från Sverige men är just nu i grannstaden och drar en bläcka då vi ska ha alkoholfritt under midsommaren.
    Hoppas ni får roligt, trevlig midsommar!

    1. Det låter skönt! Tack detsamma!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: