Stulna jordgubbar

De första jordgubbarna skulle ha mognat i går. Men det var tjuvar här. ”Svärmor” kom och sa att de två första av årets jordgubbar hade stulits – förmodligen av fåglar. Snopet! Jag sköljer aldrig av jordgubbar innan jag käkar dem, för då blir de vattniga. Och jag vet inte om den sortens skit som är på bär (som andra människor hanterat) rensar magen, men jag är inte rädd för att bli sjuk. Frysta jordgubbar är nog farligare än färska, med tanke på hur många som har blivit sjuka. Och hallon också, det står ju alltid på påsarna att man bör koka dem innan man käkar dem, och då vet man att det inte är riktigt ok.

Börjar verkligen längta efter jordgubbar nu, det luktar så himla gott när man går förbi försäljarna. Äter dem helst naturella, eller bara med vaniljglass. Jag skär mig alltid i fingrarna när jag ska rensa jordgubbar, så glöm det där med att sitta och skära bort stjälkarna! Nej, det går inte. Även om jag har dåliga händer, så vill jag ha kvar fingrarna så länge det går. Om jag ska äta bären som de är så brukar jag bara ta tag i stjälken och käka runt den, men ska jag göra något med dem, så är det det enda bra sättet att rensa jordgubbar att ta ett sugrör och trycka genom dem, så följer stjälken med ut. Dessutom slipper man köpa ett svindyrt specialverktyg för att göra det. Vem fasen äter så mycket jordgubbar att man måste ha en jordgubbssnoppare?!

Jordgubbe. Årets första jordubbar blev stulna av fåglar.

Det fungerar faktiskt, så länge inte bären är omogna och hårda som småsten. Å andra sidan är de inte så goda att äta då, så då kan de få ligga till sig lite. Men har man ett ordentligt sugrör (som inte är så där smalt som när man var liten) så är det här det absolut bästa och snabbaste sättet att rensa jordgubbar på. Och nej, det behöver inte bli något spill. Man skär enkelt loss det gröna från resterna av jordgubben som man har tryckt ut, och stoppar i käften. Om inte fåglarna hinner käka alla bär först.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/stulna-jordgubbar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.