Tennis och stön

Apropå all sport som dominerar nyheterna nu i dagarna, varför inte prata lite om tennis? Titt som tätt kommer det klagomål på att damerna som spelar stönar för mycket. Det finns självklart idioter som tror att det här har med något sexuellt att göra, och kommer med kommentarer som att de måste ha kortkort på sig, men får inte stöna. Hur de nu tänkte där, om ens alls.

Grejen är väl att det finns ett fåtal kvinnliga spelare som stönar högt och ljudligt på matcherna, och det finns faktiskt en anledning till att göra det. De försöker dölja ljudet från bollträffen, och på så sätt störa motståndaren. De flesta håller såklart tyst, och det finns ju självklart lika högljudda stönande män också. Så vad är det för fel på folk egentligen? Känner de ett behov av att göra de kvinnliga tennisspelarna till sexobjekt, men låter bli med männen trots att de låter likadant?

Tennisboll, boll. Tennis.

Hur som helst, det är många som verkar tro att man slår hårdare eller lyfter tyngre om man skriker eller stönar. Så är det inte. Det är energi som försvinner ur kroppen, ett moment till som sker precis när man behöver som mest kraft till själva rörelsen. Kan man hålla käften och koncentrera sig på det faktiska lyftet eller slaget, så får man tydligen mer kraft i det. Grimaser påverkar lika negativt som att skrika eller stöna.

Jag har ingen aning om det är viktigt att höra bolljudet för att kunna spela tennis, jag har aldrig ens provat. Det skulle nog inte gå så bra med min axel heller. Det verkar i alla fall jäkligt jobbigt att springa så mycket, och efter bara ett par såna där hårda slag lär man vara ganska trött i armen. Tennisbollar däremot, är bra till mycket. Massage, till exempel. Leka med hunden…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/tennis-och-ston/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: