Fet katt

I går kväll var vi ute på en liten promenad på lantstället. Vi såg något orange i diket bredvid vägen som kom springandes mot oss. Eller ja, springandes och springandes, det beror på om man nu kan säga det om en vobblande, andfådd katt som rör sig så fort den kan. Hur som, den kom fram, åmade sig, strök sig och pussade händerna. Hur vänlig och sällskaplig som helst. Men… Den såg ut som en vattenmelon på fyra ben. En riktigt fet katt.

Fet katt, orange katt, köttbulle

Helt sjukt fet, ingen nacke, magfettet både hängde ner och vällde ut på sidorna. Benen och svansen såg korta ut, för den var så tjock. Det gick inte att känna några revben eller ryggrad i den där köttbullen, och det var egentligen synd om den. Den kunde knappt hoppa en halvmeter över diket. Vi stannade och klappade den i säkert tio minuter, den hade absolut ingenting emot lite kärlek. Kanske den tröståt i brist på uppmärksamhet, det gör min katt ibland. Men han är för mager, go figure. Den följde med  en bit när vi gick därifrån.

Jag har nog aldrig sett en så här fet katt i hela mitt liv. Foto över ryggen när den går säger en hel del, man ska egentligen kunna se eller i alla fall ana en katts höftben och ryggrad när den har en bra vikt. De allra flesta katter är med andra ord för tjocka, men det här var extremt. Men en mer kelig, sammetsmjuk och hårdfluffig vattenmelon har jag nog aldrig träffat, så jag ska nog gå samma väg i kväll och se om den vill gosa lite till.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/07/fet-katt/

2 kommentarer

    • Farsanjuli 31, 2016 kl. 23:22
    • Svara

    Stackars katt. Bara ett bakben.

    1. Det syns inte för allt fett! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.