Saker jag gillar, del 4

Det finns många saker jag gillar, små eller stora och ibland ganska betydelselösa, men som antingen piffar upp vardagen lite, bara är fina att se på eller fyller en funktion. Här kommer inlägg nummer fyra om saker jag gillar: Det handlar om min ergonomiska mus, Mousetrapper.

Ni som inte är så insatta i EDS känner säkert i alla fall till vad olika former av reumatism är; ett tillstånd i leder och bindväv som är förknippat med smärta och nedsättning av dess funktion. Mina leder är alltid mer eller mindre inflammerade och gör mer eller mindre ont, och det är många små delar i händerna som kan göra ont. Och gör ont. Att upprepa något statiskt under en tid är inte fysiskt möjligt, som att skriva med en vanlig penna. Eller att använda en vanlig datormus. Det pajar inte bara handen, men även lederna i axeln som måste vara utåtroterad, eftersom man har musen bredvid tangentbordet.

Man hakar fast tangentbordet i den ergonomiska musen så att man har den ungefär under Space-tangenten. Sen kan man programmera in vilka funktioner man vill ha i de olika knapparna, och den lilla plattan är själva grejen man flyttar muspekaren med. Med hela handen, om man vill. Med ett finger, om man vill. Eller varför inte foten? Man kan dessutom klicka direkt på plattan om man inte vill använda de separata knapparna.

Tangentbord. mousetrapper advance och handledsstöd

Med min Mousetrapper kan jag surfa obegränsat, och jag behöver inte hålla om en liten mus för att sedan använda ett finger till att klicka. Den har mycket bättre funktion än en vanlig mus, när man väl har lärt sig använda den. Det är lite ovant först, men sen när man är bekant med den känns det helt fel att ens prova en vanlig datornus. Så, min Mousetrapper förtjänar en plats på listan över saker jag gillar, för utan den skulle jag ha en betydligt tråkigare tillvaro.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/07/saker-jag-gillar-del-4/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.