Farmor och frukost

I dag åker jag hem till mina fina farmor en sväng. Har inte varit hemma hos henne på länge, och när R ändå är borta på annat håll så passar jag på. I övrigt har jag inget planerat den här helgen, fast det vore ju kul att göra något mer.

Jag är hungrig som ett as, förresten. I går mådde jag illa mest hela eftermiddagen och kvällen, men jag fick i mig lite middag i alla fall. Det, och inte så mycket mer på hela dagen. En nektarin och några stackars popcorn. Har matlåda färdig att värma, så jag tänker inte laga något i dag. Men klockan är bara strax efter nio, och jag funderar på att käka den redan nu. Så hungrig är jag. Det lär finnas popcornrester någonstans också.

Ja, vafan, det är väl lika bra att käka min middag nu. Är man hungrig ska man äta. Det där med att äta på specifika tider gör ju bara att man går och lär kroppen att förvänta sig mat vid en viss tid, och då vill man ha mat, oavsett om man faktiskt är särskilt hungrig eller inte. För mig är det heltydligt att det är så, andra hävdar att det är bra. Jag hävdar att man ska äta när man är hungrig och ta ett mellanmål när man behöver, oavsett vad klockan är. God morgon, förresten.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/08/farmor-och-frukost/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.