Min första lägenhet

Jag drömmer väldigt ofta om min första lägenhet, som var bara min. Oftast handlar det om att jag ska flytta, och att exakt samma lägenhet är till salu, så jag köper den. Oftast ser det ut exakt likadant som när jag bodde där, ibland är till och med samma affischer på väggarna. Andra gånger när jag drömmer om den, så bor det någon annan där, men jag lyckas komma in och vara där ändå. Så här såg den ut.

Planritningen över min första lägenhet

Jag gillade verkligen den där lägenheten, det är alltid något speciellt med den första, egna lyan. Den låg bra till, från det att jag låste ytterdörren tog det högst fem minuter tills jag faktiskt satt på tunnelbanan. Området var väl inte det bästa, ändå trivdes jag bra där, i min första lägenhet.

Jag var glad att flytta därifrån, för då började ett nytt kapitel i mitt liv. Och jag älskar lägenheten jag bor i nu, den är tusen gånger bättre. Ändå drömmer jag ofta om att flytta tillbaka, eller att komma in och titta. Varför vet jag inte, antar att den alltid kommer att ha ett litet eget, speciellt ställe i mitt hjärta. Glädjen och förväntningarna när man förberedde sig, skaffade egna möbler och saker, planerade för hur allt skulle vara, det var underbart. Vad har du för förhållande till din första lägenhet eller egna boende?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/08/min-forsta-lagenhet/

2 kommentarer

  • Nabildecember 7, 2017 kl. 14:15
  • Svara

  Jag har för första gången flyttat in i min alldeles egna lägenhet.

  Men första gången jag flyttade hemifrån var för snart 6 år sedan då jag flyttade hem som inneboende till en snubbe i Bergsjön, Göteborg.

  Låt mig säga så här. Det var det enskilt dummaste beslutet jag tagit!

  Fullkomligt galen lägenhet och hyresvärd. Aldrig igen…

  /Nabil

  1. Grattis till din egna lya!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.