Hejdå, min kära katt

Jag har ingen katt längre. I går var vi tvungna att ta beslutet om vi skulle lägga in honom med näringsdropp och allt annat skit som följer med en uttorkad katt som vägrar äta eller dricka, eller om det var dags att säga hejdå. Vi har gjort precis alla tester, och det var inget fel alls på honom. Han var bara gammal. Så i går kväll fick vi säga hejdå för en sista gång.

Svart katt i gräs

Jag har varit hans bästa vän i 14 år. Visserligen har jag haft andra vänner också, men han har aldrig riktigt gjort så starka band till någon, förutom till mig. Han kunde sitta i mitt knä en hel dag, och var alltid mitt i vägen när jag skulle göra något. Han har varit med i stort sett i hela mitt vuxna liv, och tagit varenda chans han fått att ligga i mitt knä och trampa och spinna när det inte har varit någon eller något annat i vägen som störde vår lilla bubbla av lugn och ro.

Det är väldigt tomt. Men jag antar att det alltid är värst när man måste ta beslutet, och när man sitter där i rummet, smeker sin gamla vän och säger hejdå för alltid. Nu är det bara tomt. Jag har ju alltid haft den där gamla katten, som ingen annan riktigt gillar eftersom han aldrig bemödat sig med att vara trevlig eller sällskaplig mot andra människor. Möjligtvis mot R, när inte jag var i närheten.

Men samtidigt är det skönt att inte låta honom genomlida tvångsmatning eller ytterligare förnedring, för om vi gjorde något sådant skulle han nog lika gärna kunna ha dött av stressen. Det känns skönt att han får vila nu. Han låg i mitt knä och spann i lugn och ro tills han somnade, det var fint och det känns som en lättnad. Men jag saknar honom, så mycket.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/08/hejda-min-kara-katt/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Saervenaugusti 23, 2016 kl. 16:02
  • Svara

  Åh va jag blir ledsen för din skull *kramar om* vet precis vad du går igenom… Min fina fina Tiger fick somna in 12 år gammal för 5 år sedan som tur är har jag Maja nu 16 år kvar. Eftersom jag ju har sjukersättning och är hemma så mkt precis som du så vet jag ju vad tyst det blir och vad du går igenom, men självklart ändå inte fullt ut eftersom jag har min ena kvar än så länge.. Men helt klart gjorde du rätt och nu har han det bra …vill verkligen skicka en ta hand om dig kram eftersom jag vet hur mycket en katt/ ett djur kan betyda… Min dotter som är 8 år nu har sedan hon var 3 år när Tiger gick bort tittat på stjärnorna och när man hittat någon lämplig stjärna sagt att där lyser Tigerstjärnan och nu har katthimlen fått ännu en stjärna .. Kram

  1. Tack snälla! Ja, det är så tomt och tyst, men jag behöver i alla fall inte oroa mig längre över att han inte mår bra. Kram!

  • Saervenaugusti 23, 2016 kl. 16:05
  • Svara

  PS vilken vacker katt han var…

  1. En liten panter 🙂

  • Farsanaugusti 24, 2016 kl. 14:47
  • Svara

  Tråkigt!
  Han var en stilig aristokrat som gav fan i pöbeln.

  1. Precis så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.