Zucchini med svampsmak

I går skulle jag tillaga en zucchini som låg och började se tråkig ut i kylskåpet. R är inte så förtjust i zucchini, för han tycker inte att det smakar något. Vi hade tagit fram lite fisk ur frysen, men det skulle inte räcka till matlåda. Jag tänkte äta den där grönsaken själv så att R fick ordentlig lunch i morgon i stället., så jag bestämde mig för att panera sakerna med panko så att det blir krispigt och gott. Han gillar ju friterade saker.

Körde fisken som vanligt – kryddat mjöl, uppvispat ägg och panko. Eftersom jag inte skulle orka fritera alla zucchiniskivor i stekpannan så tänkte jag köra dem i ugnen. Rev ner en näve parmesanost och lite oregano i pankon, och panerade vidare. När de var i ugnen kände jag att något luktade svamp. Ja, typ champinjoner. Vafan.

Zucchini, ägg, pank och parmesanost

De blev inte särskilt bra, jag tyckte att de smakade svamp men R kände ingenting. Tvärtom, han tyckte att de blev goda. Han yppade en mening om zucchini som aldrig tidigare har kommit ur hans mun – han frågade om han kunde få några fler av de där skivorna! Be my guest, jag lät helst bli dem. Nä, ska nog inte fritera såna där något mer gång. De passar bättre till annat. Hade jag velat ha svamp hade jag köpt svamp i stället…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/08/zucchini-med-svampsmak/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.