En djungel av juice

Har testat några olika sorters juice den senaste tiden. Brukar sällan köpa färdig juice, jag pressar mycket hellre frukt och grönsaker direkt i min råsaftcentrifug, men det är ju betydligt snabbare att öppna ett färdigt paket på morgonen. Jag är egentligen inte alls särskilt förtjust i helt vanlig apelsinjuice, den kan vara lite bitter och vattnig, och smaka ganska konstigt när man äter vissa sorters mediciner, så någon sådan behöver jag inte testa.

Jag vill ändå gärna ha apelsin i min juiceblandning, för det är ju en bra bas. Apelsin och hallon är en bra kombination, och likaså apelsin och mango. Eller apelsin, morot, äpple och citron – det är riktigt gott. Kanske till och med lite ingefära i för en liten extra kick. Det känns så sjukt nyttigt att man helt glömmer hur mycket socker och hur många kalorier man egentligen häller i sig. Men det finns faktiskt en färdigblandad juice från God Morgon som innehåller just apelsin, äpple, morot och citron, och även om det är betydligt mer äpple än något annat så är den riktigt god och ett utmärkt alternativ till att centrifugera en egen vardagsjuice.

Trots att naturell apelsinjuice inte är någon favorit för min del, så är det en bra bas till smoothie. Mixa i en banan, havregryn, frön, bär, kvarg, spenat eller vad man nu gillar att stoppa i sig, och man har nästan en hel måltid.

Smoothie

Det finns en till juice från God Morgon som jag gillar. De har ett par andra lite mer ”lyxiga” smaker på juice som de kallar ”Inspiration”. Smaker som man sällar hittar i vanlig juice-form. De finns överallt av andra märken som svindyra smoothies och sånt, men det är första gången jag hittar juice med smak av mango och passionsfrukt, eller jordgubbar och svarta vinbär. Sjukt gott. Den där med mango och passionsfrukt är helt klar en favorit, jag har aldrig passionsfrukt hemma. Möjligen fryst mango, men sällan. Allt funkar med en bra bas, men den är perfekt som den är. Hur kan exotisk frukt vara så himla gott egentligen…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/09/en-djungel-av-juice/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.