Fentanyl och fyrkantiga ärr

Var hos husläkaren för ett par dagar sedan. Jag har hittat en till som verkar bra, hon vet vad EDS är för något och kommer med egna förslag i stället för att jag ska behöva hitta på vad vi ska göra. Först på schemat är magnetröntgen av ryggen, för den är ju paj. Igen.Och ett EKG. Och så utredning för andningen. Och smärtlindring.

Hon föreslog plåster igen i stället för Tramadol, hon tyckte att de var gammaldags. Jag provar ju gärna nåt nytt, för det har inte funkat särskilt bra på sistone. Och med plåster slipper man dalarna och topparna när medicinerna börjar och slutar verka, det blir en jämn tillförsel. Nackdelen är ju att skiten gör att det kliar över hela kroppen och världen blir lite dimmigare.

För ett par år sedan hade jag ju Norspan, men de frätte sönder huden. Varje gång jag tog av ett plåster hade jag en röd fyrkant under, som sen blev sårskorpa och ärr. Hade vita ärr-fyrkanter lite här och var på armarna efter det, och jag kunde inte ha dem i mer än 2-3 dagar.

Den här gången fick jag Fentanyl. De är betydligt mindre, bara en fjärdedel så stora. Och så är de gjorda av genomskinlig plast, inte som ett tygplåster som Norspan är. Och ska bytas var tredje dag. Det är bra, man ser ju hur illa det är där under, om det blir det. Effekten av Norspan var bra, men det funkade dåligt att behöva slita loss dem för att de brände sönder huden, och sen sätta på ett nytt på ett annat ställe och vänta i 12 timmar på effekt.

Norspan plåster, medicin

Har haft första plåstret på i ett dygn ungefär, och jag låg vaken halva natten för att det kliade som satan överallt. I förmiddags mådde jag som en räv, och nu är jag dåsig och har huvudvärk. Men inte så fasansfullt ont i ryggen. Inget ont som inte har något gott med sig, antar jag. Ska utvärdera och testa i några dagar och prata med husläkaren igen. Har telefontid nästa vecka någon gång, sen får vi se. Hoppas få sova lite mer i natt i alla fall, men jag lär vakna sönderkliad igen.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/03/fentanyl-och-fyrkantiga-arr/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: