Grön flaska

För något år sedan köpte jag en skitsnygg grön flaska i glas från Jysk. Den kostade 19 spänn, har jag för mig, och den var verkligen skitsnygg. En lagom stor flaska för att servera vatten i till middagen, och med kapsyl så att inga katter kommer åt att slicka i det. Fast den har faktiskt mest stått i köket som prydnad, för den hade en sjukt snygg färg och det är mer praktiskt med en annan tillbringare.

Vet inte riktigt hur många gånger jag använt den för att servera vatten. Kanske 20. Jag har aldrig haft något annat än vatten i den, bara sköljt ur den, aldrig diskat den. Aldrig kört den i diskmaskinen. Men häromdagen när jag faktiskt serverade vatten ur den så började färgen trilla av. Allvarligt? Diskade av den med diskmedel och sen såg den ut så här.

Grön flaska i glas från Jysk ser numera ut så här efter en disk.

På riktigt? Tur att färgen bara var på utsidan av glaset, för den vill man nog inte gärna få i sig. Vad fan ska jag göra med den nu? Den är inte ett dugg snygg längre, jag vill inte alls ha den som prydnad. Jag skulle aldrig köpa en vanlig flaska så som den ser ut nu. Jag känner mig lite lurad. Visserligen kostade den bara 19 spänn, men en glasflaska som tappar färgen av en disk? Den är inte värd 19 spänn. Färgat glas är billigt, jag hade faktiskt aldrig trott att de sålde en målad glasflaska på Jysk.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/03/gron-flaska/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.