Klaras goda presenter

Jag gick in i en prylaffär häromdagen för att leta efter kylskåpsmagneter, men jag fick nästan kväljningar av alla väggord, inspirerande citat och annat dravel som prydde precis allt. Även på kylskåpsmagneterna, så jag köpte självklart inga.

Jag blir så sjukt jäkla less på att se såna där grejer överallt. Behöver man verkligen en skylt som säger att ”Home is where your heart is” i vardagsrummet, eller en skylt där det står ”Kitchen” i köket? Behöver man en påminnelse om var man är? Eller försöker man bara komma ihåg vad det heter på engelska?

Njae, det ser så himla löjligt ut så jag vet inte vad. Eller en liten trälåda där det står ”Snaps”, med några fack där man ska ställa de olika snapsarna. Hur ofta behöver man bära så många snapsar att man behöver en liten vitmålad ful trälåda till dem? Det har då aldrig hänt mig.

Carpe diem

Hur som helst, de sålde flera av ”Klara’s goda presenter” också. Jag vet inte om det är någon lokal företeelse i närheten av lantstället eller inte, men jag ville faktiskt gå när jag såg produkterna. Missta er icke, denna Klara är självklart inte jag. För det första, jag kan stava. Jag vet att man inte skriver ”Klara’s”, man skriver ”Klaras”. Och det finns inte en chans att jag någonsin skulle köpa, ge bort, ta emot eller dricka ett te som heter ”Vårkänslor” med texten:

Njut av livet det går inte i repris

Ingen punkt och inget komma där heller, Klara verkar ha problem med språket. Jag gillar verkligen te, jag dricker mycket te, så visst är det synd att folk begränsar sin marknad så där oerhört mycket genom att sätta ett töntigt citat på påsen?

För det är precis vad de gör, de flesta skulle föredra att betala för något annat. Eller betala lika mycket för en vanlig brun papperspåse utan text. Det fanns flera olika andra saker av Klaras goda presenter som jag aldrig heller någonsin kommer att köpa på grund av de där störtlöjliga citaten. Hela citathysterin verkar ha tagit slut för ett par år sedan, men produkterna finns kvar än. My god.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/05/klaras-goda-presenter/

2 kommentarer

  • Pettermaj 31, 2017 kl. 22:18
  • Svara

  Får rysningar…… Fattar inte heller alla dessa väggord som folk ska smälla upp. Carpe Diem på vardagsrumsväggen. Eller de där bokstäverna som står på fönsterbrädan och kan flyttas runt för att skriva ”LOVE”.

  Men i all din bedrövelse kan du ju trösta dig med att det står ”Te” på påsen. Normalt brukar det stå ”The”. Verkar som att de flesta inte vet att Te stavas Te på svenska och Tea på engelska.

  För övrigt ser det för jävligt ut med Klara´s. Hur ofta ser man inte Verksta´n eller Snickar´n. Huva……..

  Å andra sidan kanske det är dig och mig det är fel på. Inte de som handlar i dessa inrednings- och livsstilsbutikerna. Eller?

  1. Ja, alltid nåt! Eller té eller the eller vad som helst. Hur svårt kan det vara att stava till ett ord med två bokstäver, som stavas som det låter…!? Klart att det inte är oss det är fel på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.