Gnocchi

Gjorde gnocchi för några dagar sedan. När jag är på lantstället har jag inte alltid så himla mycket att göra, så matlagning och bakning får ta mycket längre tid än vanligt. Det gör det ändå, för köket är så litet och arbetsytorna likaså, så man får göra saker och ting en efter en i stället för att multitaska.

Det var första gången jag gjorde gnocchi, men det blev faktiskt riktigt jäkla gott. Och det är ju lite meckigt. Först koka potatis (med skal), låta den svalna. Skala den, pressa den. Sen börjar det roliga, själva ”bakandet”. Blanda i mjöl, ägg och salt, göra en deg och rulla ut i längder. Skära små kuddar som mest likar havrefras. Jag kokade mina på en gång vartefter jag gjorde dem, för jag hade inte så mycket plats att lägga ut dem på plåtar och dylikt för att torka lite. Så blir det något sånt här av det hela.

Gnocchi

Som ni ser struntade jag fullständigt i att göra mönster eller former av dem – jag bara klippte ner dem direkt i en kastrull med kokande vatten. Nån måtta får det vara. Allt det där gjorde jag i förväg, sen stekte jag bara mina gnocchi i smör med lite örter när det var dags att käka. Bacontärningar till. Mmm.

Ska prova att ha dem till min supergoda ädelostsås nästa gång, tror jag. Fattar inte hur jag har kunnat missa att göra egna gnocchi ända tills nu? Det är ju hur lätt som helst. Ska prova ett par gånger till i sommar, när jag inte har så mycket att göra. Perfekt en regnig dag. Och billigt som tusan. Vad brukar du ha till?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/06/gnocchi/

2 kommentarer

    • Katarinajuni 14, 2017 kl. 13:11
    • Svara

    Ser goda ut!
    Jag har aldrig gjort egna utan bara köpt färdiga.

    1. Det var toppen, och ganska enkelt!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.