Mobilförbud på konsert

Läste en artikel häromdagen om att en del artister försöker börja inför mobilförbud på sina konserter. Vad tycker jag om det då? Jo, det är jäkligt bra faktiskt. Bra att någon vågar ta initiativet att göra något åt oskicket med alla som filmar. Alltid när man går på konsert ser man en helt sjukt stor andel människor som står och filmar, i stället för att faktiskt njuta av det. Det blir aldrig lika bra när man kollar på en kass mobilinspelning senare, snarare tvärtom – man har missat själva upplevelsen för man försökte filma.

Dessutom är det jäkligt irriterande för oss som faktiskt försöker njuta av konserten på plats, att rakt framför sig ha 25 uppsträckta händer med telefoner och paddor. Man måste faktiskt inte vara uppkopplad hela jäkla tiden, eller uppdatera Facebook i realtid. Dessutom är det riktigt lågt att lägga upp videoklipp på någon eller något utan medgivande. Det behöver inte ens vara på artisten själv, det kan lika gärna vara på någon i publiken som absolut inte vill synas.

Telefon. En del artister vill införa mobilförbud på konsert.

Både artister och publik kan släppa loss på ett helt annat sätt om de vet att det inte kommer att finnas 5926 filmklipp med konserten inom en timme på social medier. Visst, ta ett fotografi. Men stå för fasen inte med mobilen i vädret och spela in hela låtar, eller hela konserten. Ingen kommer att gilla dig mer för det, och du har missat något av det bästa som finns – känslan av att leva i nuet och uppleva en riktigt bra konsert.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/07/mobilforbud-pa-konsert/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.