Koll på pengarna

Pengar, pengar, pengar. De kan hjälpa till att skapa fantastiska minnen, de kan få äktenskap att krascha och familjer att hata varandra. Oavsett vad man tycker om pengar så är de allra flesta människor så illa tvungna att anpassa livet efter att skaffa dem. Och pengar påverkar mer än man kanske först tänker på. Boende, mat och räkningar är ju självklart, men det är ju så mycket annat. Vilka hobbies man kan ägna sig åt, om man kan ägna sig åt någon sport eller träning, om man kan ha husdjur, om man kan resa, eller ens hälsa på släkten.

Visst är det svårt att spara när inkomsten är skral, men på det stora hela så tror jag att många inte har särskilt bra koll på sin egen ekonomi. De slänger en femtiolapp hit och dit på saker de egentligen inte alls behöver, och i slutet på månaden har det blivit ett par tusen kronor som de kunde ha sparat i stället. En del sticker självklart huvudet i sanden för det här med pengar är så laddat, men ofta har folk bara dålig koll. Det är så mycket enklare att spara när man vet precis hur mycket pengar man har att röra sig med, och man slipper hamna i situationer när man måste låna.

Pengar, sedlar

Men sen går det ju inte alls som man har tänkt sig ibland. Kylskåpet går sönder, tänderna går sönder, hunden blir sjuk eller som i mitt fall – man måste snabbt hosta upp enorma summor för hjälpmedel och sjukvård. Meddelandelån är en snabb och enkel lösning, men den är tillfällig. Och det är viktigt att man läser och förstår lånevillkoren innan man bestämmer sig. Så intressera dig för din ekonomi. Ha koll och ligg ett steg före, för man vet aldrig när olyckan är framme.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/10/koll-pa-pengarna/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: