Säsong för granatäpplen!

Ni vet väl vad en av de få fördelarna med vintern är? Det är säsong för granatäpplen! Ofta hittar man två för tjugo spänn, visserligen är det ingen toppenkvalitet eftersom de ofta har varit frysta eller i alla fall för kalla för att hålla särskilt länge, men om man inte ska spara dem så länge så funkar de finfint att äta som de är. Granatäpple, granatäppelkärnor

Jag käkar minst ett par stycken i veckan i skrivande stund, om händerna tillåter det. Man lär sig ju skära upp och skala dem hyfsat bra när man är en van ätare, men det är jobbigt för lederna att hålla hårt, bryta sönder och pilla ut det röda guldet. R har inte tålamod att hjälpa mig med att få ut allt heller. Det finns ju frysta granatäppelkärnor att köpa, men det är inte alls samma sak. Goda, visst, men inte alls som färska. Passar i alla fall på att käka en jäkla massa så länge det är säsong för granatäpplen, för jag saknar dem högt resten av året.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/11/sasong-for-granatapplen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.