Spara bilder

Detta är ett sponsrat inlägg som innehåller länk till en annonsör! Jag står dock för all text!

Tidigare i höstas kraschade min laptop. Eller ja, inte helt, men den började låta som en traktor och det verkade inte gå att fixa det, så självklart ville jag spara bilder, filer och sånt innan det var för sent. Hade knappt använt någon molntjänst för lagring innan det där hände, men jag valde en sådan och nu använder jag den för i stort sett allt jag vill ha tillgängligt på både telefon, dator och laptop. Alltså har jag inte längre heller 3000 bilder i telefonen som bara väntar på att överföras; de är i molnet och min kamerarulle är tillfredsställande tom.

Sist jag skulle spara ett gäng bilder från en dator som skulle bytas ut (innan jag använde en molntjänst) mailade jag dem till mig själv, vilket i och för sig fungerar men det är ganska omständligt. Dessutom blev jag tillfälligt utelåst ur mitt mailkonto för jag laddade ner så stora volymer mail från deras server. Oops. På ett sätt är emailservrar också molntjänster, men de är kanske inte det första man tänker på. Alla sidor där du loggar in med ett användarnamn och lösenord, där du har personlig information eller filer, är ett slags molntjänst. Du kanske har bilder på Instagram? Då är du redan i ett moln.

Utsikt vid hav och brygga på lantstället, mörka moln. Spara bilder på en molntjänst.

Molnlagring är optimalt för företag, eftersom de anställda har tillgång till det som finns i molnet var de än befinner sig, och det finns några tjänster som fokuserar på det. NetNordic, till exempel, som även är stora i Danmark. Det gör inget om jag råkar radera en film eller bild jag älskar på min telefon eller dator, jag kan bara hämta den igen från mitt moln. Självklart behöver man ett säkert lösenord, som inte går att gissa sig till, i sin molntjänst. Men å andra sidan – det behöver man till allt. Använder du några molntjänster?

 


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/12/spara-bilder/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.