Smoothie till lunch

Är i nån slags fruktsmoothie-period just nu, gör en smoothie nästan varje dag till lunch. Det är mycket enklare än att laga något eller att bre en smörgås. Här är de två sorter jag käkar oftast. Påstår inte att det är nyttigt eller att det inte går att göra dem nyttiga, de är bara hemskt goda, och väldigt enkla att göra. Särskilt om man som köper storpack av fryst mango och hallon på Martin & Servera.

Tropisk smoothie

  • 250 gram fryst mango
  • 1 banan
  • 3 kuber (ca 40 gram) fryst passionsfrukt
  • 1 tsk citronsaft

Skala bananen, lägg allt i en mixer, mixa, klart. Låt någon annan diska mixern.

Fryst passionsfrukt

Hallonsmoothie

  • 2-3 deciliter vaniljyoghurt
  • 1 banan
  • 200 gram frysta hallon

Skala bananen, lägg allt i en mixer, mixa, klart. Låt någon annan diska mixern.

Man kan ta vaniljkvarg i stället för yoghurt, men då kan det vara bra att lägga till en tesked sött av något slag (socker, honung, whatever). Och ja, man kan få salmonella av frysta hallon, men det kan man få av kryddor, groddar och bladgrönsaker också. Så gör som ni vill. Koka upp dem och frys om dem är ett alternativ. Jag orkar inte.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/11/smoothie-till-lunch/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.