10 dagar efter operationen

Nu har det gått 10 dagar sedan jag gjorde ögonlocksoperationen. I torsdags tog jag bort stygnen på övre ögonlocket, men det är lite sårskorpa kvar och fortfarande lite svullet. Det hade ändå läkt långt över förväntan, med tanke på hur dålig min bindväv är. Jag ska ha stygnen under ögonen kvar i ett par dagar till.

Jag får ta bort de nedre stygnen själv, så jag måste inte åka tillbaka dit bara för det. Det är faktiskt bara ett långt stygn på varje sida, och inga problem att klippa bort det. Men det ser ju lite kul ut med en mörkblå rosett på varje sida. Tusen gånger bättre än för en vecka sedan!

Klara Schmidtz med stygn i ansiktet och blåtira

Det här var första gången jag hade smink på mig, men jag försökte inte ens täcka över de blåmärken som är kvar. Det går inte. Har fortfarande ingen känsel i ögonlocken precis närmast ögat, så det var skitsvårt att måla mascara. Märkligt. Det skulle tydligen komma tillbaka om ungefär en vecka eller två.

Man ser att det är en mörkare kant precis ovanför den yttre ögonvrån, det är själva snittet som är lite sårskorpigt och rött än så länge. Fast jag hade ett ganska stort ärr på den ena sidan där redan innan, sedan jag var liten, så det är ingen större skillnad. Det kommer antagligen att försvinna helt. De skar med laser, så snittet är väldigt fint.

Det är lite ömt fortfarande, särskilt runt de nedre stygnen, men i övrigt så känns det toppen. Ingen mer tyngd på ögonen, de gör inte alls ont på samma sätt längre. Himla skönt att det är klart, eller i alla fall så gott som. Jag får öppna mina blå rosetter som en julklapp på juldagens morgon och hoppas att jag aldrig mer besväras av ögonlocken!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/12/10-dagar-efter-operationen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: