Jobbar på att få upp adventspynt

Så har andra advent passerat. Det är nu cirka två veckor sedan jag för första gången bad R hämta mitt adventspynt från vinden, och det kom ner i hallen i går. Nästa naturliga steg, att hänga upp en stjärna i fönstret, det kommer förhoppningsvis den här veckan. Alla andra i området verkar ha pyntat, för det är lite som att gå bredvid en stor Finlandsbåt i natten när man går förbi huset. Har en sån här ljusstake också, den borde jag i alla fall kunna sätta upp själv i kväll. Fast jag får inte i kontakten själv, så den kanske inte gör så stor nytta.

Julpynt, brun adventsljusstake. Adventspynt.

Såg till och med att folk har satt upp julgranar redan, men i min värld tar man in och klär granen en eller två dagar innan julafton. Inte innan första advent. Men vad vet jag, jag är ju inte direkt någon julfantast. Det är en helg som alla andra, allting gör lika ont, jag håller inte varken julskinkan och sillen helig (jag brukar egentligen vara mer sugen på en bit gurka på julafton), och träffa släkten kan man göra när som helst.

Inget pynt här hemma ännu, alltså. Och inget glöggdrickande. Lussekatter ska man väl äta snart? Ja, vad vet jag. Jag hatar lussekatter. På torsdag ska jag iväg och göra en liten operation – inget allvarligt och inget akut, så jag försöker hinna med allt jag ska göra innan jul den här veckan. Känner på mig att jul- och adventspynt är ganska långt ner på priolistan, men jag köpte faktiskt ett julpynt för ett tag sedan som jag måste visa någon dag. Påminn mig om jag glömmer!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/12/jobbar-pa-att-fa-upp-adventspynt/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.