Supermama lim för kvinnor

Är det någon som sett annonser från Supermama på Facebook, där de försöker sälja sitt ”supersmarta” lim i rosa förpackningar? Jag och många andra trodde att det var ett skämt när jag såg det. Så här skrev de i sina inlägg och annonser:

”Överraska med att du för en gångs skull tagit ansvar och äntligen lagat den där stolen som stått trasig i månader? Det gör du såklart bäst med Supermama Lim. Det rosa limmet, endast för kvinnor.

”Med Supermama Lim kan du visa din partner att du visst kan sköta husets alla projekt, helt själv! Supermama lim är ett giftfritt universallim perfekt för både mindre pyssel och större projekt. Det fungerar lika bra till julpyssel med barnen som att sätta upp en hylla i köket.”

”Supermama lim är en kvinnas bäste följeslagare. Ett lim för kvinnor tänker du. Ja! Det finns faktiskt egenskaper som påverkar oss olika. Visste du att vår produkt är särskilt skonsam för huden?”

”Inte bara en snygg limtub utan ett lim som håller vad det lovar! Visste du att limmets styrka är 24kg/cm2? Med Supermama lim kan du hänga upp allt från tavlor till tyngre hyllor, direkt på väggen utan massa skruvhål i väggen.”

Världsfrånvänt och gammal kvinnosyn

Supermama verkar vara helt världsfrånvänt, och med en kvinnosyn som passade bättre på 50-talet. De antyder att kvinnor inte kan klara av något själva, utan låter saker stå ogjorda. Men vad spelar det för roll att limmet är skonsamt för huden? Och vem i hela friden limmar upp en tyngre hylla på väggen med sånt?

Supermama är ett företag som finns i tio nord- och östeuropeiska länder. Ryssland, Litauen, Tjeckien och några andra ställen. Vet inte om denna typ av reklam är okej där, men det är i alla fall inte bara jag som tycker att det är helt jävla galet och dessutom ett rent förlöjligande av kvinnor.

Enligt Expressen har Reklamombudsmannen (RO) fällt reklamen som könsdiskriminerande för båda könen. Kvinnor framställs som hjälplösa, oförmögna, och män som lata, slöa och förhalande. De använder stereotyper och nedvärderande uttryck om kön. Dessutom uttrycker de sig nedvärderande om andra. Och det är inte min åsikt, det är fakta.

Men Supermama själva ser det inte alls så. De påstår att de uppmuntrar kvinnor som gillar att renovera eller pyssla, och de vill få kvinnor att våga ta sig an mer hemma. De var förvånade att ingen tagit fram ett könsanpassat lim tidigare. Men de måste vara de enda som är förvånade. Supermama har även sagt att om män blir kränkta av ett lim för kvinnor, så kan de köpa ett vanligt istället.

Anklagar människor för att bli kränkta

Och där kom det – ordet kränkt. Som så ofta missbrukas, särskilt i könsdiskussioner. Det handlar självklart inte om att någon blir kränkt av ett könsanpassat lim. Det handlar om att själva idén är så fullständigt idiotisk att folk blir irriterade. Både män och kvinnor.

Hur vore det bara att tillverka ett riktigt bra lim som fungerar för alla? Nä, det vore ju dumt att göra nåt jämställt eller könsneutralt. Om du besöker deras hemsida får du dessutom en popup som frågar om du är man eller kvinna. Som om det skulle spela någon roll.

Supermama själva säger att eftersom de fälls för diskriminering mot både män och kvinnor, så borde de istället frias och mångfaldscertifieras. Varför? För att de anser att de gör ett gediget arbete med att inkludera alla. Vänta… Hahaha!

Supermama anklagar anmälaren och Reklamombudsmannen

Dessutom anklagar de anmälaren för att vara vårdslös, korkad och ha blivit kränkt (där kom det igen). Jag blir snarare kränkt av folk som tror att andra blir kränkta av petitesser. Och av folk som faktiskt blir kränkta av petitesser.

De anklagar förresten inte bara anmälaren för att ha en uppenbar avsaknad av modern syn på både kön och jämställdhet, utan även Reklamombudsmannens beslut.

”Istället för att motarbeta utvecklingen av könsfrämjande produkter som dessa bör Reklamombudsmannen snarare välkomna företag som är villiga att ge sig in i striden för jämlikhet på riktigt. Feminismen 2.0 is coming, whether you like it or not.

Feminism? Vänta lite…. Låt mig bara…

Hahahahahahahahaha!

För övrigt, deras ”starka” lim är svagare än många vanliga märken på marknaden som är könsneutrala. Dessutom står det ingenting om vilka temperaturer eller material man kan använda Supermama lim på, vilket innebär att man faktiskt inte bör använda det till något alls förutom pyssel. Men eftersom det även är relativt väldigt dyrt så skulle jag tro att det inte är någon som gör det ändå.

Vad ska man säga?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2019/12/supermama-lim-for-kvinnor/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.