Sammanträffanden

Nu handlar det om ett par lustiga sammanträffanden som skedde i dag! På väg från jobbet gick jag i min egna lilla värld och blev väckt av en kille som frågade mig efter vägen. Det visade sig vara min sjukgymnast från Proxima ryggcentrum, där jag gick tidigare. För övrigt har jag inte mycket gott att säga om dem, förutom om läkaren där. Han var smart.

Dagens träning med nuvarande sjukgymnast då? Jo, eftersom jag är så trasig så tryckte han bara på mig (aj, spruta tårar!) och sen stretchade vi. Och pratade. Jag ska bli försökskanin! Det har kommit en ny behandlingsmetod med medicin som heter Qutenza som de ska prova på mig.

De lokalbedövar först området på ryggen, sedan ska de lägga på någon sorts jättplåster på det onda området som ska verka ett en timme. Det aktiva ämnet är kapsaicin – som även är det som ger stark smak i chili som jag skrev om häromdagen. Ett sorts nervgift alltså, och förhoppningsvis har det en bedövande effekt på det som gör ont. Det är samma ämne som i pepparsprej, och tydligen räcker det inte med latexhandskar när de ska lägga på det, för det bränner!

Skål med blandad chili.

Hmm, jag är försiktigt positiv, det kommer inte att bota mig, men all smärtlindring är bra. Om det fungerar så kan effekten vara i upp till tre månader. Lite skeptiskt till att en så ytlig bedövning ska hjälpa till mot diskbråck och höftdysfunktioner, men why not liksom.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/10/qutenza/

3 kommentarer

  • Anders Ahlénoktober 19, 2011 kl. 18:31
  • Svara

  Allt knark är bra knark?! 😀
  Hoppas verkligen det gör skillnad till det bättre.

  • monicaschoktober 19, 2011 kl. 18:31
  • Svara

  Intressant. Du får välja smärta. Valfrihet – tidens melodi, tjoho. Om hanteringen kräver gummihandskar och mer, hur ont ska det då inte göra på dig. Håller tummarna för dig!

  • oktober 19, 2011 kl. 18:37
  • Svara

  Haha, ja det verkar lite obehagligt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.