Snabblunch

Makrill i tomatsås, en delikatess! En burk på ett par knäckebröd och en halvliter mjölk till lunch, mer lättlagat blir det knappast. Jag gillar verkligen makrill, i alla former. R (min älskare) avskyr just den här varianten, han kan inte ens prata om det utan att bli äcklad. Jag får inte sitta bredvid honom när jag äter det, och en puss är totalt utesluten. Jag får knappt ens en kram innan jag har borstat tänderna. Katterna däremot älskar mig särskilt mycket just då, och det är en perfekt snabblunch.

Mina katter! Söt grå katt och svart katt. De ser på när jag äter snabblunch - makrill.

Eftersom tonfiskarna i världen mår ganska dåligt har jag övergått till nästan enbart makrill. Det innehåller massor av protein och bra fett. Man kan skiva ett par kokta ägg på om man är mer hungrig, och ska man lyxa till smörgåsarna riktigt så passar ju lite färsk spenat bra på.

Jag hörde av en kollega i dag att tillagad spenat inte ska upphettas igen, men efter lite forskning visade det sig att det är inte är någon fara om jag inte är ett pyttelitet barn vars mamma har hanterat maten lite galet. Inte för att jag gillar tillagad spenat, men du kanske gör.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/10/snabblunch/

2 kommentarer

  • Tatianaoktober 22, 2011 kl. 10:48
  • Svara

  Makrill rockar ! Jag brukar äta det på rostat surdegsbröd med tomat på .

  P.S. Makrill i 3-pack är billigt på Ö&B

   • oktober 22, 2011 kl. 10:56
   • Svara

   Jag har tyvärr ingen ÖB nära mig, men både Ica och Coop har lågpris-3-pack som är riktigt bra! Ska prova på surdegsbröd, det lät också gott.
   Det finns tyvärr en överhängande risk för att jag får bära mina egna jävla kassar om de är fulla med makrill, så jag brukar smuggla ner ett par trepack åt gången…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.