Muffins

I går kväll gjorde jag muffins. Blev inspirerad av något jag läste angående äpplen och kardemumma, så jag hittade på ett recept. Och de blev supergoda! Jag brukar inte lyckas så bra med bakning när jag själv hittar på något, men det här blev så sjukt gott att jag tänker bjuppa på receptet. De blev ganska fula, men jag orkar inte hålla på att dekorera dem när de bara ska ätas av mig själv och en glupsk älskare.

Muffins

12 st:
4 dl vetemjöl
2 dl socker
3 tsk bakpulver
3 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker

50 g smör
1½ dl mjölk
1 ägg
1 dl äppelmos

Blanda torrvarorna i en bunke. Smält smöret och låt det svalna lite. Vispa ihop smör, ägg, mjölk och äppelmos. Rör ner blandningen i mjölet och rör ihop smeten. Fyll muffinsformar till 2/3 och tryck ner några små bitar äpple i varje form så att de täcks av smet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i ungefär en kvart, känn med en sticka att de är genomgräddade. Ät upp.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/11/muffins/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Emelienovember 8, 2011 kl. 12:08
  • Svara

  Åh nu blev jag sugen på att baka men har inga saker till de hemma 🙁

   • november 8, 2011 kl. 13:07
   • Svara

   Vad synd! Testa dessa nån annan gång, de blev toppen!

  • Tantiluranovember 8, 2011 kl. 16:55
  • Svara

  Nu är det jag igen – präktigStina, du vet!
  Jag är den där typen som alltid har nästan allting hemma och oftast för mycket av allt. Brukar få rensa och ge bort innan det förfars. Har också en massa tex godis ’gömt’ lite här och där – kvarleva från det barnen var små – slutar oftast med att jag kommer på att jag glömt bort att det finns! Men åter till dina muffins – verkar verkligen vara min cup of cake (:D!) så dom ska vi absolut prova!

   • november 8, 2011 kl. 16:59
   • Svara

   Samma här (fast godiset försvinner märkligt nog ganska kvickt om det skulle finnas något)! Jag kan meddela att även mina katter är döförtjusta i dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.