Julstress överallt utom här

Nu när alla verkar ha kommit igång med sin julstress, sitt julpyntande och den allmäna julångesten, överväger jag också att ta fram mitt paradnummer. Jag har en granjävel av plast, som är ungefär 35cm hög, och det är mer än tillräckligt för mig. När det gäller dekorering av denna gran kör man efter ”man tager vad man haver”-principen. Något år hamnade det bland annat ett par kapsyler och en flärp från ett mjölkpaket i den.

Den är nämligen så fiffig att ändarna på ”barren” är utrustade med pyttesmå glimrande fiberoptiklampor, så att den är liksom snygg utan att man behöver göra så mycket med den. Någonstans har jag riktigt små, röda julkulor som passar bra till, tyvärr tycker katterna lika bra om dem som jag gör. Jag orkar verkligen inte lägga ner någon kraft på att pynta, köpa julklappar till höger och vänster eller baka sju sorters kakor och göra en skinka bara för att någon vill det, för att man ”ska” eller för att det är tradition. Jag orkar inte bry mig!

Julpynt, julgranskula. Ingen julstress här inte.

Visst, det kan vara jättrevligt med julfirande, men då krävs det ju att man är i form för det. Eftersom jag är bortbjuden både på julafton och juldagen kommer jag att överdosera på julmat då, och väntar tills efter jul med att köpa något själv. Då brukar det bara kosta en bråkdel av priset.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/12/julstress-overallt-utom-har/

3 kommentarer

  • Tantiluradecember 13, 2011 kl. 08:15
  • Svara

  Jag har faktiskt två såna däringa granjävlar i äkta plast!Va’ säger du om det da’! 😀

   • december 13, 2011 kl. 08:21
   • Svara

   Wow!! 😮 Vissa har det bra! 😀

    • Tantiluradecember 13, 2011 kl. 08:47
    • Svara

    Eller hur!:D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.