Haiti två år senare

I dag är det två år sedan den stora jordbävningen och katastrofen i Haiti. Nästan alla haitier har förlorat en släkting eller vän, så många som 225.000 människor dog. Det är fortfarande illa där. Det flesta har inte tillgång till sjukvård, och över 500.000 personer har smittats med kolera sedan den stora epidemin i oktober 2010. Det är den största epidemin som har drabbat ett enskilt land i modern tid, och stora hjälpinsatser behövs fortfarande.

Jag gjorde en freudiansk felskrivning när jag googlade på det här. Jag tänkte skriva ”Haiti + kolera”, men kan ni gissa vad jag skrev? ”Haiti + Carola”. Ingen kan väl ha missat nyheten om Carola, som när hon träffade sitt fadderbarn i Haiti gav honom parfym i present?

Av alla saker människorna där behöver så är nog inte parfym en av de mest akuta. Nåja, hon ordnade faktiskt en gala till förmån för människorna där efteråt. Men det är det nog inte så många som minns, jämfört med parfymnyheten.

Nu, gott folk, är det dags för lite rörlighetsövningar och enkel träning. Sen tänker jag försöka spela luffarschack på älskaren Rs magrutor och äta en smörgås. Har verkligen ingen mat hemma – måste handla i morgon!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/haiti-tva-ar-senare/

2 kommentarer

  • Tantilurajanuari 12, 2012 kl. 21:52
  • Svara

  Låter avancerat det där att både spela luffarschack och äta samtidigt! 😀

   • januari 13, 2012 kl. 07:55
   • Svara

   Haha! Multitasking, vet du… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.