Kraft och tillskott

Det är så skönt att träna tungt. Att fokusera, andas och pressa musklerna till det allra yttersta, tills man inte ens med hjälp kan rubba vikten. Komma hem och duscha, och knappt kunna lyfta armarna högt nog för att tvätta håret, det är faktiskt härligt! Man blir medveten om sin egen kraft, och klarar ofta av betydligt mer än man tror.

Hantel, hantlar, träna

Nuförtiden finns det ju riktigt bra hemmagym man kan använda sig av också, som inte tar så mycket plats. Förutom vanlig konditionsträning och alla rehabövningar så består min enda träning av styrketräning på gym, så tungt som möjligt. Till och med gamla tanter (nu pratar jag faktiskt inte om mig själv) borde ägna sig åt knäböj och bänkpress ibland.

Självklart är det viktigt att äta rätt för att bli starkare, och jag tycker att det är svårt att få i mig tillräckligt mycket av det jag behöver, utan att få i mig andra saker i överflöd. Därför brukar jag äta tillskott av protein efter ett pass på gymmet, för ibland får jag inte i mig så mycket som jag behöver. En del säger att det inte behövs några tillskott om man äter normalt, men jag gör inte det och äter hellre en shake för mycket. Måste vara rädd om mina små muskler så länge jag har dem!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/01/kraft-och-tillskott/

2 kommentarer

  • Tatianajanuari 19, 2012 kl. 07:48
  • Svara

  Helt rätt!
  Alla kan träna ! Om jag inte hade tränat sedan skolåren så hade förmodligen min kropp varit trasigare än vad den är. Situps, armhävningar, göra plankan, sitta mot en vägg behövs inget gym för att göra. Jag har hantlar liggandes på armstödet till soffan så att jag inte ska glömma bort att träna armarna 🙂

   • januari 19, 2012 kl. 08:10
   • Svara

   Precis, så känner jag också! Hur hade det varit om inte…? Kram!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.