Baka bröd

Naej, det blir inget alla hjärtans dag-firande i dag. Älskaren R ska fira genom att skruva på sin bil, och jag känner mig ganska snurrig av de där anorexia-pillren. Jag har sovit riktigt dåligt också. Jag är väldigt trött när jag lägger mig, och borde verkligen somna. Ändå ligger jag där och bara dvalar. Kollar på klockan då och då, och ser att det har gått någon timme. Dagarna går i ett töcken, och jag längtar tills jag får sova igen.

Har ingenting inbokat i morgon heller. Kanske ska baka något? Brukade alltid göra eget bröd förut, men när jag började jobba så föll det bort. Det fanns varken tid eller energi till att ägna sig åt det. Hmm. Så blir det nog. Jag har en bakmaskin, och jag skiter fullständigt i hur 80-tal det är. Den är bra och det blir gott bröd.

Man kan slänga i lite vad fan som helst och det blir en limpa av det till slut. Jag brukar göra ett vitt bröd med oliver och soltorkade tomater, och lite solrosfrön på. Någon som har goda brödrecept att dela med sig av, eller goda smakkombinationer jag kan prova?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/02/baka-brod/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanfebruari 14, 2012 kl. 21:31
  • Svara

  ”Baka kanelbullar så står Tofflan i farstun!”
  Gammalt Toffelordspråk

   • februari 14, 2012 kl. 21:42
   • Svara

   Haha! Jag är en sån där som verkligen älskar kanelbullar, men föredrar bullar med kardemumma. 😀

  • Tatianafebruari 15, 2012 kl. 11:15
  • Svara

  Manitoba cream är ett fantastisk mjöl , tillsätt bagarens jästmix ( surdegsbröd ) torrjäst från kronjäst . Åsså lite rågmjöl, olivolja och flingsalt. Kanske lite brödkryddor.Blir ett underbart bröd !

   • februari 15, 2012 kl. 11:27
   • Svara

   Åh hurra! Bra tips, tusen tack!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.