Orakel på möte

Jag är ett orakel. Jag kunde nämligen förutspå hur mitt möte på Arbetsförmedlingen skulle gå! Och jag hade verkligen, verkligen tänkt mig det värsta scenariot. Det var alltså en gruppinformation om jobb- och utvecklingsgarantin, JOB. Det var absolut ingen ny information för någon som tar reda på saker om sin egen situation och tycker att det är viktigt. Allt står som sagt på deras hemsida, och jag har ju dessutom redan testat praktik.

Hur som helst, det var en riktigt sorglig samling människor där. Två missbrukare som bodde på härbärge, någon som just kommit ut från anstalt, tio invandrare med riktigt knackig svenska, som förmodligen inte fick något ut av alla fackspråkstermer, ett par hyfsat normala svenskar och så jag. Själva informationen kunde nog betas av på en kvart, men eftersom folk inte kan hålla käften och bara är intresserade av hur mycket pengar de kommer få (vilket Arbetsförmedlingen inte har något med att göra), eller fråga saker som bara gäller dem själva, drog det ut på tiden bra mycket.

Nästa möte handlar lite mer om arbetspraktik och sådant. Också helt onödigt, när man redan testat och vet vad som gäller. Vi ska bland annat lära oss hur man fyller i blanketten för ersättning från Försäkringskassan. Helt jävla otroligt.

Checklista. Möte på AF

Är folk handikappade i huvudet, eller varför tror Arbetsförmedlingen att de behöver lära oss det? För övrigt kommer blanketten (vilken inte ens är svår eller jobbig att fylla i) tillsammans med en lång steg-för-steg-instruktion. Hur kan man inte bli arg?!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/02/orakel-pa-mote/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.