Om att diskas och överleva

Björn Ranelid kan diskas. Om bidraget han medverkar i vinner på lördag, så kan låten diskas innan den stora finalen i Azerbadzjan. Det beror på att stora delar av texten han läser är publicerad tidigare, och reglerna säger att varken melodi eller text får på något sätt ha spridits till allmänheten tidigare. Det är strofer ur hans böcker, från hans hemsida och till och med en boktitel. Det var ju skönt att höra att han inte kommer att bli värdsstjärna i alla fall.

Apropå den där låten, det är ju Sara Li som faktiskt sjunger, men jag har inte hört någon säga ett ord om henne, mer än att det är synd om henne. Och vaddå synd, det är inte precis till någons nackdel att vinna en delfinal i melodifestivalen. En okänd, ung sångerska, klart att det är fantastiskt bra för henne. Och hon fick säkert välja om hon skulle vara med eller inte. Att den framförs av Ranelid featuring Sara Li, det kan man däremot ha åsikter om.

Mikrofon, sjunga

Vidare har jag fått svart på vitt vad jag alltid har trott – man dör inte om man blir träffad i huvudet av ett litet mynt som fallit från toppen av en skyskrapa. Amerikanska forskare har återskapat omgivningen, och den frivillige fysikern Louis Bloomfield blev träffad i huvudet av en penny med samma fart som om det släppts från en skyskrapa. Det gjorde knappt ont.

Och varför? Jo, för att det är platt. Det måste vara något tyngre, och något spetsigt som får upp högre fart, för att det ska kunna borra sig in. Ungefär som en riktigt framtung kulspetspenna. Jag undrar varifrån den där myten kom! Man blir liksom inte ens skadad av ett mynt, men någonstans, någon gång måste väl någon ha trott det. Och som vi alla vet – folk går på vad fan som helst, bara man låter tillräckligt övertygande.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/03/ranelid-kan-diskas/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Anna Mariamars 7, 2012 kl. 12:49
  • Svara

  God förmiddag Klara! Ska snart på väg till min träning och tar en lite titt in till dig. Konstaterar att Ranelid kanske har gjort sitt, så nu väntar jag bara på hans utspel. Vad månde bliva?

   • mars 7, 2012 kl. 13:30
   • Svara

   Han verkar vara en sån där som vill synas överallt, till varje pris. Så även om han (mot all förmodan) skulle vinna, så lär han kämpa till sista blodsdroppen! Vi får nog se mycket, mycket mer av honom. 🙂

  • Tofflanmars 7, 2012 kl. 20:28
  • Svara

  Jajamens… 😉

   • mars 7, 2012 kl. 21:51
   • Svara

   Haha 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.