Blekande tandkräm

Såg någon reklam för tandkräm som ska bleka tänderna, och så är det en tjej som borstar tänderna med den, och helt plötsligt ändras ljuset till ett blåaktigt. Och vad händer då? Jo, allt ser självklart vitare ut. Men vad är grejen egentligen, de flesta vet väl att det är dåligt att använda slipmedel i käften varje dag? Och det är precis vad sådan tandkräm innehåller, för att slipa bort ytliga fläckar. Emaljen blir ju skadad. Dessutom är de svindyra, jämfört med vanliga tandkrämstuber.

Och det där med blått ljus i reklamen, det är tydligen så tandkrämen funkar också. Man blir helt blå i munnen, och när gulaktiga eller missfärgade blir blåaktiga ser de vita ut, såklart. Så enkelt. Alla som lyssnade på bildlektionerna eller vet något om färg, vet att blått och gult är färgernas motsatser. Så det är ett upplevt värde, eftersom tänderna ser mycket vitare ut direkt. Det försvinner tydligen när man äter eller dricker, men ändå…

Effekten är kliniskt bevisad på 78 personer, står det med liten text längst ner, i slutet av reklamen. 78 personer? Det är ju ingenting! Och om den bara är bevisad på 78 personer så kanske den inte funkade på de övriga som testade tandkrämen. Och hur många var det? 1000? Äh, töntigt. Varför ens skriva en så sjukt låg siffra, när den inte har något sammanhang? Nä, spar pengarna och satsa på en bra tandkräm och en tandblekning om det är så illa. Rätt nyans av rött läppstift har samma effekt, förresten.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/blekande-tandkram/

2 kommentarer

  • Tofflanmaj 29, 2012 kl. 20:13
  • Svara

  Jag kör med blå bettskena på natten, då blir tänderna sniggt blå utan tandkräm eller blåbär! 😀
  /Tipsaren

   • maj 29, 2012 kl. 20:38
   • Svara

   Haha, bra där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.