Bygga en hemsida

Jag har lärt mig mycket sedan jag började blogga på egen domän. Använder man sig av en färdig bloggtjänst kan man inte ändra och modifiera så mycket, men om man skaffar ett eget domännamn på ett webbhotell kan man göra precis som man vill. Det var självklart för mig, dels för att jag skulle ha något att pyssla med, och dels för att jag skulle få lära mig saker.

Det här med XHTML och CSS är inte alls lätt om man inte förstår ett dugg av språket från början. Men det finns riktigt bra guider, till exempel på webbdesigna.se. De har även förslag på billiga webbhotell och många smarta tips och trick, från allt till hur man kan tjäna lite pengar på sin blogg, till artiklar om hur man gör sin hemsida mer synlig för andra.

Dator och programmering

I mitt fall har det varit lite trial and error, men det går alltid att återställa det man modifierar till dess ursprung. Jag har haft stor hjälp av såna här guider till programmering, och även om jag aldrig kommer att bli någon stjärna så kan jag i alla fall ändra och göra om både text och utseende som jag vill. Lyckan när jag klarade av att bygga en knapp för en delningstjänst vid varje inlägg var stor! Jag är inte framme vid att bygga hemsidor från grunden ännu, men det har jag inget intresse av heller.

Hur som helst, det kan vara av intresse för alla bloggare att kika lite närmare på webbdesigna.se. Sidan är tydligt uppdelad i korta artiklar, och varje litet ämne man kan tänkas behöva kunna finns både i menyn, och länkat genomgående i texten där det nämns. Det är lätt att hitta den hjälp man behöver, och man kan öva med hjälp av praktiska exempel. Smart och relevant för alla som har, eller vill ha en egen hemsida!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/bygga-en-hemsida/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.