Fåglar och hårt jobb

Puh, vilken dag. Har rensat ur alla kökslådor och rengjort dem, tagit bort allt onödigt som jag inte behöver, omorganiserat och gjort plats i skåp och på hyllor. Med lite hjälp, förstås. Katterna är lyckliga över att få vara ute, och har käkat en halv årsförbrukning av gräs, skulle jag tro. Det stormar som fasen här ute, så att vara utomhus är ingen höjdare. Häromdagen hade det varit någon ovanlig fågel här, en kohäger, så det hade kommit ornitologer från hela landet. Galet.

Förhoppningsvis kommer jag att sova gott i natt. Jag var trött och ville lägga mig redan klockan fyra… Tydligen skulle älskaren R ut och åka motorcykel med en kompis i morgon, så jag blir nog utan fix-hjälp. Dessutom verkar det som om han har glömt beslagen till de där skåpen hemma, så det kanske inte går att få ihop dem i alla fall. Nåja, han röjde ur den där garderoben. Jag använder faktiskt inte thermobyxor, vinterjacka och flytväst varje dag.

Grillade lite fläskkarré och körde ihop en god sås till middag. Råkade köpa lite godis i går som vi hade med oss, inte helt fel så här på kvällen efter ett hårt dagsverke. Undrar om TV erbjuder något, så här ute på landet utan digitalbox. Det kan jag inte tänka mig. I går kväll var det ett bra program om flyttfåglar på Kunskapskanalen (nej, det är inte töntigt att vilja lära sig saker och gilla djurprogram), men det var för sent för en gammal kärring som jag. Jag orkade bara till när isbjörnen käkade upp de gässlingarna, som det för övrigt finns i tusental här ute. Isbjörnar, alltså, vad annars.

Kanadagås, fågel

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/faglar-och-hart-jobb/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Christinamaj 19, 2012 kl. 19:57
  • Svara

  Hur långt ut mot vattnet ligger ert ’land’? Förutom problemet med tusentals isbjörnar så låter det så härligt det där med att åka till sommarstugan och fixa och feja. Det brukar vara så mycket mer avslappnat mot i stan.
  Ha en jättefin helg du och R.

   • maj 19, 2012 kl. 20:44
   • Svara

   Det ligger precis vid kusten nedanför Nyköping, så det är ungefär 20 meter till spat. Väldigt skönt, annorlunda luft och miljöombyte gör gott. Tack detsamma!

  • Tofflanmaj 20, 2012 kl. 00:18
  • Svara

  DE där isbjörnarna är inte snälla gosebjörnar! Men godis är gott och rätt – alltid!

   • maj 20, 2012 kl. 10:04
   • Svara

   Ja, man får passa sig!

  • piafiamaj 20, 2012 kl. 05:51
  • Svara

  Ehm, lite rättelse: många blandar ihop kanadagås och vitkindad gås, på bilden är det kanadagås. Vitkindad dito är ej lika vanlig. Kanadagäss är dessutom mer aggressiva än de vitkindade, om man kommer för nära deras ungar. Jag har själv blivit ”påflugen”, så att säga! Och det sved!

   • maj 20, 2012 kl. 10:06
   • Svara

   Oj, tack! Du har förstås helt rätt, jag tog första bästa bild som såg ut ungefär som en sån där! Ska genast byta!
   Enligt fågelskådarna har kanadagässen försvunnit härifrån sedan de vitkindade tog över, och de verkar ganska snälla och timida. Oj, oj, attackerad av en kanadagås? AJ!

    • piafiamaj 20, 2012 kl. 11:57
    • Svara

    Jag var på en promenad runt Djurgården för en massa år sen, gångvägen går precis där de valt att vila. envisa jag schasar och viftar, varvid den ena flaxar, hugger och väser framför mig och den andra tog tag i min hälsena med den sträva starka näbben-OCH SATT FAST!! Tur att de har en greppvänlig hals…men skrapmärken blev det.AJ!som sagt. Sen dess blir det omvägar runt dem…om det inte är den vitkindade, de brukar bara väsa.

     • maj 20, 2012 kl. 13:18
     • Svara

     Oj jäklar! Jag hade ingen aning om att de var så aggressiva när de har ungar! Det börjar väl bli dags nu, så jag ska undvika alla sorters gäss ett tag framöver!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.