Faktoider

Köpte en himla intressant bok i går: ”Faktoider -Försanthållna osanningar, halvsanningar och missuppfattningar” av Peter Olausson. En faktoid är något som ser ut som ett faktum, men som inte är det. En myt eller en osanning. Den handlar om påståenden som cirkulerar år efter år, och som alla tar för sanna utan att ifrågasätta.

Faktoider, försanthållna osanningar, halvsanningar och missuppfattningar, av Peter Olausson
Man kan bland annat läsa om myter inom historia, naturvetenskap, medicin, språk och litteratur, så om jag inte var en besserwisser innan (jo, det var jag nog) så kommer jag att bli det snart. Dessutom var boken grön och snygg! Har bara läst litegrann, men redan lärt mig lite av varje. Det är kul med intressant fakta – Faktoider rekommenderas!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/faktoider/

2 kommentarer

  • Tofflanmaj 15, 2012 kl. 19:40
  • Svara

  Låter som en bok för mig! Tack för lästipset!

   • maj 15, 2012 kl. 20:07
   • Svara

   Ja, kanske det! Himla intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.