Frukt är godis?

Frukt är godis“. Nej, verkligen inte. Den som påstår det har aldrig käkat gott godis, eller vet inte att frukt faktiskt innehåller nyttigheter. En del frukt är jävligt tråkig, som nitapelsiner eller bruna bananer. Annan är helt fantastisk, i perioder får jag verkligen cravings efter melon, ananas, och druvor, och sånt jag inte tål så bra – stenfrukter. Frukt på burk är ganska äckligt. Dränkt i sockerlag. Jag gillade det när jag var liten (såklart), men nu är det mest sött och slemmigt.

Torkad frukt är inte heller gott, med undantag för bananchips. Det är för sött, överlag. Man förlorar hela poängen med en saftig, fräsch och josig frukt, om man käkar den när den är torkad. Då kan man lika gärna äta godis, det gör jag mycket hellre.

Fruktfat från 60-talet

Jag kan också meddela att ett äpple om dagen inte håller doktorn borta, som det sägs, framför allt i det stora landet i väst. Om frukt är godis, borde inte rimligtvis godis vara frukt också? Det kan väl inte gälla åt bara ett håll? Nu ska jag äta en frukt. Är choklad förresten en frukt, grönsak eller en baljväxt…?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/frukt-ar-godis/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Av äpplen kan man få svåra skador på tänderna – inte särskilt nyttigt. Bananer är gott, tycker jag, men de ska fan inte vara bruna utan helst åt det gröna hållet. Druvor gillar jag periodvis, men det är INTE bra om man har högt blodtryck (vilket jag inte har, fast andra kanske har det).
  Nej frukt är inte godis och det är inte nyttigt.
  Och när det gäller grönsaker är det enda jag gillar hos morötter färgen. Morötter smakar plast! 🙁

  1. Haha! Ja, bananer ska vara gröna. Eller friterade. Och du har helt rätt om morötterna också!

 2. Jag känner mig helt överväldigad av allt frukt-tyckande i detta inlägg. Men jag håller med om precis allt. Särskilt bananen

  1. Konsensus! Ja, bananfrågan delar folket. Det verkar vanligast att folk dras åt brun banan-hållet. Vidrigt! 🙂

   1. Aha. Nej jag menade den på bilden 😉

    1. Jaha, hahahah! 😀 Ja, den är fin. Den ser ut att vilja göra något riktigt snuskigt med de små stackars frukterna…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.