Långpromenad och diktatorer

Lång och härlig dag! Mötte upp med bästa M och älskaren R på Centralen redan halvelva. Satt nästan bredvid Conny Bloom på tunnelbanan, och blev en aning starstruck. Han hade en mikrofon med sig, såklart. Hur som, vi började med en fika, eftersom dagens frukost var så fruktansvärt torftig! Ser inte det här bättre ut? Bullen i mitten var min, den var delikat. Älskar kardemumma!

frukost bestående av en bakelse, kaffe, kardemummabulle och wienerbröd!Sen smet jag in och köpte lite underkläder för presentkortet jag fick av syster i födelsedagspresent. Tack! Det kostade mig totalt 8 kronor, helt överkomligt. Dessutom fick jag ett nytt presentkort på 50 spänn som gäller i tio dagar, bara för att jag handlade. Tack igen, butik! Vi åkte spårvagnen ut till Waldemarsudde och strosade långsamt hela vägen ut till Blockhusudden i solen. Sjukt skönt! Köpte en glass på caféet längst ut, och tog båten tillbaka till stan.

Tulpan, vit och röd blomma

Sen gick vi till den där braiga sushirestaurangen på Brahegatan (hö hö) och käkade. Jag tog yakiniku igen, och fick ont i handen av ätpinnarna. Same procedure as last year. Promenerade vidare till stan mot bion, för klockan var redan efter fyra. Skönt att sitta en stund efter fyra timmars gående, men efter en halvtimme var det inte alls skönt längre. Vi såg ”The Dictator”, och tro det eller ej, men det var nog den roligaste filmen jag sett på länge!

Sacha Baron Cohen spelade alltså diktatorn Aladeen i landet Wadiya, och lyckades levererade många träffsäkra satiriska skämt om politik och världsläget. Att de vågade tillägna filmen till minne av Kim Il Jong var faktiskt kul också! Hur som helst, han avrättade alla som stötte sig med honom på något sätt – trodde han. I själva verket skeppades de till stadsdelen Little Wadiya i USA. En korrumperad farbror till Aladeen försökte låtat mörda diktatorn strax innan han skulle tala inför FN, men Aladeen kom undan och påbörjade kampen för att avslöja dubbelgångaren som en bluff. Mycket sevärd!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/langpromenad-och-diktatorer/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Kajsamaj 27, 2012 kl. 20:37
  • Svara

  Vilket gottit fika=)

   • maj 27, 2012 kl. 20:48
   • Svara

   Sjukt gott efter bara vatten och bröd till frulle!

  • Anna Mariamaj 27, 2012 kl. 22:34
  • Svara

  Fikat ser verkligen gott ut och som jag skrivit tidigare hos dig – jag är en gottegris.
  Fick rabarberpaj till efterrätt på patienthotellet idag. Hahaha! Har du varit här och lämnat en bit i alla fall? 🙂

   • maj 28, 2012 kl. 09:23
   • Svara

   Mums! Jag har inte ens hunnit baka min paj än, haha! Tänker på dig i dag och håller alla tummar och tår för att det blir lyckat!

  • Liseberg och Conny Bloom -juli 9, 2013 kl. 19:15

  […] jag var tonåring. Jag gillar dem skarpt. Dessutom bor vi åt samma håll, så ibland blir jag lite starstruck när han sitter på tunnelbanan med världens coolaste kläder och en mick i handen. Så eventuellt […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.