Småkryp

Nu är de på väg. Små, stora, håriga, med skal, äckliga, söta och alltid där man inte vill ha dem. Jag menar alltså småkrypen, oftast antingen älskade eller hatade. Skalbaggar, spindlar, tvestjärtar, flugor och andra skumma saker. Jag är inte så förtjust i att ha dem inomhus. Och jag är inte rädd för dem, en del kan vara ganska fascinerande, men de är ändå ganska äckliga. Det är gott om dem på landet. Och ormar. Det ska tydligen finnas sälar i spat också, men någon sådan har jag inte sett ännu. En natt när vi gick och lade oss satt den här i taket, precis ovanför mig.

svenska spindlar, stor spindel, äcklig spindel i taket
Inte ok, och det blev helt plötsligt ännu mindre ok när den började kuta omkring och fira ner sig. I sängen! Sorry, men där finns bara plats för mig, och R. ”Svärmor” här mittemot är mest rädd för tvestjärtar. ”Svärfar” är inte rädd för något, såklart. Precis som R… Min egen farsa är livrädd för ormar, haha! Livet på landet, de var ändå här först. Är du rädd för småkryp? I så fall, vilka är värst?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/smakryp/

16 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Jilina.se ♥ - Tävling hos mig!maj 5, 2012 kl. 11:19
  • Svara

  eww jag avskyr småkryp, speciellt spindlar :S

   • maj 5, 2012 kl. 11:30
   • Svara

   Det finns gott om dem här! Har ingenting emot dem egentligen, så länge de gör vad de ska – utomhus… 🙂

    • Jilina.se ♥ - Tävling hos mig!maj 6, 2012 kl. 17:29
    • Svara

    ja utomhus får dom väldigt gärna vara men dom får hålla sig låångt borta från mig 😉

     • maj 6, 2012 kl. 17:52
     • Svara

     Hahaha, svårt att förklara det för dem 🙂

  • Tofflanmaj 5, 2012 kl. 11:56
  • Svara

  Jag avskyr tvestjärtar och getingar, då skriker jag i falsett. Ja, det är sant.

   • maj 5, 2012 kl. 12:14
   • Svara

   Hahaha, så gulligt! 😀 Ja, getingar ogillar jag också starkt. En gång hade jag köpt en stor mjukglass som jag gick och slickade på, så kom det två getingjävlar och snurrade alldeles för nära. Det slutade med att jag kastade glassen i en buske i panik… :mrgreen: Vi har bålgetingar här, som bor under taket, men de är ganska få och väldigt långsamma. Till och med jag kan gå ifrån dem!

  • Elefantnyttmaj 5, 2012 kl. 15:19
  • Svara

  Oh fy! De där spindlarna har jag fått nog av i mitt liv. De har skrämt upp mig så många gånger! Snabba och äckliga! 😛

   • maj 5, 2012 kl. 15:34
   • Svara

   Hahaha, ja de är skitsnabba!

  • Christinamaj 5, 2012 kl. 21:09
  • Svara

  Jag hade en hiskligt svår spindelfobi ända tills jag flyttade till eget hus med mycket källar-källare. Insåg raskt att antingen fick jag låta bli att bo där eller så fick jag lov att bli ’kompis’ med dom. Jag valde det senare.

   • maj 5, 2012 kl. 21:19
   • Svara

   Bra val! De betalar väl hyra?!

  • piafiamaj 6, 2012 kl. 03:50
  • Svara

  ISCH! Det värsta Gud skapat är väl ändå getingar och fästingar? Fyller ju liksom ingen funktion? Pollinerar ju typ inte, fågelmat? nej, och man kan bli jättesjuk.

   • maj 6, 2012 kl. 09:44
   • Svara

   Åh, fästingar hade jag helt och hållet förträngt! Jag hatar dem!

  • piafiamaj 6, 2012 kl. 04:06
  • Svara

  Om man ska utveckla det hela så finns det ju malariamygg och tsetseflugor men tack och lov så finns dessa inte i detta land… Och håller med Tofflan; tvestjärtar…brrrr…vad gör dom för nytta? Silverfiskar? Mjölbaggar? Intressant fråga, Klara! Listan blir rätt lång! 🙂

   • maj 6, 2012 kl. 09:45
   • Svara

   De är i alla fall bra på att äckla och irritera oss! Mjölbaggar, fy fan!

  • Camillamaj 6, 2012 kl. 13:54
  • Svara

  SPINDLAR! Livrädd för spindlar.

  En gång när jag var påväg ut från spa-avdelningen på mitt jobb så ser jag, vad jag tror är damm/hårtuss, på mattan. Jag böjer mig ner för att plocka upp den men då RÖR DEN PÅ SIG! Och fort! Det är alltså inte damm/hårtuss utan en stor källarspindel (du vet dom stora, brungråa som typ låter när dom springer över golvet). Kan lova att min kollega ute i receptionen hörde mitt skrik.

   • maj 6, 2012 kl. 13:59
   • Svara

   Men Gud! Hahahaha! Det låter kul, fast jag fattar att du blev rädd!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.