Första smultronet!

Jag drömde att jag sprang. Det var så himla underbart! Först orkade jag inte mer än en kvart i taget, men mot slutet av drömmen sprang jag flera timmar i taget. Tänk att man saknar sånt så mycket, när man inte kan göra det längre. Det gör mig ännu mer oförstående inför folk som sitter hela dagarna, först på jobbet och sen hemma, när det egentligen inte är något fel på dem. Än, för det kommer det att bli senare. Nåja, jag kan fortfarande lyfta skrot, och det älskar jag.

I går var solen framme någon timme mitt på dagen, så de där kritvita benen fick visa sig i ett par shorts. Skönt – tills det började ösregna igen! Älskaren R var om möjligt ännu mer sjuk på morgonen när han vaknade, så han var hemma och frös i två tjocka tröjor. Och jag såg årets första smultron!

Smultron, årets första!
Det finns hur mycket smultronplantor som helst längs vägen här, jag tror aldrig att jag har sett så många på ett och samma ställe förut! De flesta står fortfarande i blom, så det är väl någon vecka kvar innan det börjar hända grejer där, men de som står på tomten är så gott som färdiga! Det är nog lite varmare vid alla stenmurar, och jag hittade ett som var redo för provsmakning! Åh, vad gott det var…!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/forsta-smultronet/

10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Underbart! Finns det något som smakar så mycket sommar som dessa små fantastiska godsaker?!

  1. Inte mycket! Mitt mål för sommaren är att äta mig fet på smultron. 😀

 2. Jag fattar mig inte på dom som jobba 7-16 månd-fred och sen toktränar och hinner med allt. Jag skulle aldrig fixa det. Jag är tvärtrött när jag jobbar dag. Så för mig blir det till att träna dom dagarna jag jobbar kväll.

  Så gott med smultron 😀

  1. Nej, det fattar jag inte heller, jag skulle kanske, eventuellt fixa ett träningspass då. Men du har väl inte ett särskilt stillasittande jobb i alla fall? Och hästar är lika med motion!

   1. Nej, jag sitter inte mkt på mina arbetspass. Man är oftast i farten hela tiden. Så det kanske har med det att göra med. Ja, hästar är motion det med. 🙂

    1. Ja jag tror det också. Om man sitter på röven för länge spritter det i benen sen! 🙂

 3. Nej, är de något jag förstår att uppskatta nu, så är det att kunna röra på sig. Längtan är stor!
  Smultron – så gott. Påminner mig alltid om när jag var liten och var hos mormor och våra specialla smultronställen – ett kärt minne.

  1. Samma här! Små saker man tagit för givet blir stora. Ja, smultron är verkligen sommar! 🙂

 4. Å så härligt!!!

  1. Så himla gott! De verkligen smakar sommar! 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: