Sy egna kläder

Jag önskar verkligen att jag kunde sy kläder själv! Jag blir så inspirerad när jag kollar på ”Project Runway”, där deltagarna gör helt fantastiska kreationer på bara en dag, med minimal budget. Sen tänker jag efter, och inser att de är sjukt duktiga. Bara jag funderar på hur man syr en ficka får mig att inse att jag inte fattar ett dugg.

Nål och tråd, sy

Jag tycker att det är himla svårt att hitta shorts och kjolar när jag är ute på jakt, så det är något jag verkligen önskar att jag kunde göra själv. Men jag tror inte att jag tänker försöka, för jag vet inte ens hur man trär en symaskin, eller hur man gör en snygg söm… Nej, det är nog inget för mig. Jag får helt enkelt vara lite avundsjuk och beundra de som fixar det själv!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/sy-egna-klader/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Emeliejuni 29, 2012 kl. 20:59
  • Svara

  Du hade heller aldrig målat och sedan målar du de mest vackra akvareller –> det är bara att börja sy! (dessvärre är det ganska dyrt med tyg och sytillbehör..)

   • juni 29, 2012 kl. 21:32
   • Svara

   Haha, tack! Jag provade att ändra en klänning en gång, det gick åt skogen. Men man kanske kan provsy i ett gammalt lakan eller liknande!

  • Christinajuni 30, 2012 kl. 07:20
  • Svara

  Ett tips! Börja med något utan passform. 🙂
  Jag sydde så gott som alla mina kläder själv ett tag men jag hade sådan tur att jag hade kompisar som kunde konstruera mönster så då var det där med passform inga problem. Jag sydde tom ytterkläder men det här var på det glada 80-talet så det sitter gigantiska axelvaddar i allt. Jag är begåvad med axlar som är spikraka så det mesta går inte att använda längre. Men oj så kul det var att kunna sno ihop en kjol bara sådär på en kvart!
  Pröva du, jag är övertygad om att du har dolda talanger även inom det här! Kram

   • juni 30, 2012 kl. 10:31
   • Svara

   Wow! Jag tror att det kan vara en av de saker som jag inte kan ett dugg om, haha! Kram!

  • Christinajuni 30, 2012 kl. 07:22
  • Svara

  ….jahaja! Var sjutton sitter axelvaddarna på en kjol?! 😀

   • juni 30, 2012 kl. 10:32
   • Svara

   Får lägga in extra på skinkorna?…? 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.