Apotek

Vet ni vad ett apotek är? Nu menar jag inte butiken där man köper läkemedel, utan något som man har hemma eller på restaurang. De flesta har ett, eller i alla fall en eller två delar av det. Och nej, det är inte ett medicinskåp eller stället där man förvarar plåster och värktabletter. Så gott som alla har det i köket, om man inte har en så liten lya att man inte ryms att käka där. Här är mitt apotek, som står på köksbordet.

Apotek, litet ställe med kryddor och såser. Och tramadol.
Det är alltså lite kryddor och såser som brukar stå i ett ställ på matbordet. På den lokala kinakrogen brukar det, förutom salt och peppar, vara soja och chilisås. Finare hamburgerhak brukar ha senap, ketchup och någon sorts grillsås. I mitt är det tabasco och balsamvinäger. Och i svampen är det Tramadol, det är lika bra att de står framme eftersom det går åt en hel del. Jag gillar inte att hälla på olja på maten, så någon sådan är det inte i mitt apotek.

Det blir inte av att jag använder grejerna om de inte står på bordet när jag äter. Sen är det ju en hel del saker som åker in och ut ur kylen, till exempel en sån där liten plastcitron. Men de känns ändå som jag saknar något ibland, fast jag har ingen aning om vad! Har du ett apotek hemma, och i så fall, vad använder du till maten?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/apotek/

2 kommentarer

    • Tofflanjuli 14, 2012 kl. 21:00
    • Svara

    Olivolja (extra virgin), rödvinsvinäger, sweet chilisås, salt- och pepparkvarn (kombinerad)…

    1. 70 jungfrur dog vid tillverkningen av denna olja. Typ.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.