Du är vad du äter

Alltså, vilket jävla mög. Den svenska versionen av TV-programmet, alltså. Visst, bra att folk får en spark i baken, men jag tror inte ett dugg på Anna Skippers metoder. Vissa grejer hon säger är ju helt förkastliga! Hon uttalar sig om att deltagarna ska bli snygga – alltså smalare. Det är absolut inget fel på kolhydrater. Överallt i världen finns människor som har ris som största energikälla, som inte är feta. Man ska vara mätt och nöjd, och jag tror inte på att förbjuda saker. Många deltagare äter bara alldeles för kalorität mat. Om man har kunskap om mat och energi, så har man ett val.

Att äta mer man förbränner, eller inte. En del människor vet det, men har ett matmissbruk, och då är det helt andra saker som måste behandlas än att förbjuda pasta. I de allra flesta fall handlar det om lättja. Men när man betänker att i en andra delar av världen, där skräpmat är subventionerat och oerhört billigt (och folk lider av fetma för att de inte har råd att äta nyttigt), inser man att här i Sverige har man faktiskt själv har valt sitt öde. Man lider oftast brist på många näringsämnen trots att man är tjock. Och fetman är kroppens sätt att säga: ”Du gör fel. Gör om, gör rätt”. Då är det väl inte så svårt att fatta att man mår bättre om man äter vettigt?

Rotfrukter, mat

Samtidigt märker man hur fruktansvärt okunniga deltagarna är. Fattar de inte att man blir fet om man äter onyttigt och inte rör på sig? Eller är aha-upplevelserna man ser bara bara skådespel för att det ska bli bra förnedrings-TV? För det är exakt vad det är. Kryddat med lögner, överdrifter och Annas personliga uppfattning om vad som är snyggt och gott. Apropå det, jag vet inte ens om hennes regim verkar så bra – hon är bara 44 år, men ser ut som hon har passerat 50 för länge sen.

Man måste inte köra detox med vidriga morgondrinkar för att börja en mer hälsosam livsstil. Hon sa till en tjej att om hon torrborstar kroppen i tio minuter varje dagen, kommer det att hjälpa viktnedgången. Öh, inte mycket till motion, och hjälper knappast om man äter en massa mackor till mellanmål varje dag och godis flera gånger i veckan. Blanda inte ihop A och B, för torrborstning är bra på andra sätt. Men några kalorier bränner det knappast.

Hon har ingen accepterad eller ens relevant utbildning inom kost och näring, men det kanske är hennes åsikter och kontroversiella bakgrund (nej, mikrovågsugnar är inte ett dugg farliga) som gör att folk fascineras av henne. Men att helt grundlöst tro på allt hon säger är bara idiotiskt. Hon har ett varumärke och säljer (onödiga) produkter som hon talar sig varm för i TV-programmet, det är så hon tjänar pengar. Det måste man ta i beaktande innan man tror på hennes ord.

Det är klart att folk får en spark i baken när någon kvasikändis kommer och talar om för dem att de är jävligt feta (och därmed fula), och kommer att dö unga om de inte ändra sig. För hur många får höra det ifrån sin närhet? Alltför få, tydligen. Folk vågar ju inte säga till, ifrågasätta eller erbjuda hjälp, av rädsla för att stöta sig. Vilket de borde, om de faktiskt bryr sig. Då skulle vi slippa sånt där fullständigt skitsnack. Och vilket slöseri med mat när de lägger upp veckans meny, kan de inte tala om det på ett annat sätt och ge käket till de som hungrar?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/du-ar-vad-du-ater/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuli 18, 2012 kl. 22:01
  • Svara

  Skulle aldrig släppa in henne i mitt hem! Hon Skipper, alltså!

  1. Nä, inte jag heller!

  • Linajuli 18, 2012 kl. 23:04
  • Svara

  Jag tycker programmet är rätt underhållande. Iaf den biten när dom kollar in i kyl och skafferi. Inte konstigt att dom är överviktiga.

  Jag har själv kämpat en hel del med vikten. Min kyl eller skafferi är inte onyttiga. Men inte fasiken har det det gått ändå. Det enda som får mig att gå ner är att skippa socker och kolhydrater. Men nu visade det sig att jag hade underproduktion i sköldkörteln så där har vi boven i det hela!

  Men som sagt, skulle aldrig dricka hennes vidriga grejer på mornarna…

  1. Ja, en del äter bara skit, och då är det inte konstigt, men att de blir så förvånade när hon säger att det är onyttigt är konstigt! Jag tycker också att det är lite underhållande, men samtidigt kryper det i kroppen på mig. 😀

  • Piafiajuli 18, 2013 kl. 05:04
  • Svara

  Någonting som jag reagerar på i programmet är när tant Anna ska rensa kyl och frys, samt visa hur mycket onyttigheter ”offret” har stoppat i sig under si och så lång tid…all denna mat som blir sopor när så många i vårt land och i övriga världen knappt har mat för dagen! Jag blir ledsen! Allt slöseri för ett hysteriskt tv-program.

  1. Ja visst! Det finns folk som knappt har råd med mat för dagen, och det sticker verkligen i ögonen! Jag drömde om Anna Skipper i natt faktiskt. Hon trängde sig i kön till världens längsta slalombacke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.