Följa instruktioner

Det är många som har svårt att följa instruktioner. Det kan gälla allt, som en skylt i affären som talar om vad en vara kostar. “Men köttbullarna skulle ju kosta 15 kronor!” -“Nej, det står falukorv på skylten“. Eler folk på Apoteket som inte kan läsa att apotekspersonalen inte kan ändra i ett utskrivet recept. För att inte tala om stackars kundtjänstmedarbetare som får ta skit för att kunden inte har läst avtalet och villkoren innan de skriver på något.

De första flerstegsinstruktioner man kommer i kontakt med ofta är ju recept. Visst får man väl instruktioner i skolan innan man börjar laga mat, men det är sällan fler än ett eller möjligtvis två steg. Typ “läs texten och stryk under alla verb“, och det är ju inte så krångligt. Välskrivna recept är inte heller krångliga, men det är svårt att hitta sådana som faktiskt är välskrivna.

Jag tycker själv att jag är riktigt bra på att följa instruktioner. Ge mig en lathund och jag fixar det, vad det än är. Fast Ikeas bruksanvisningar gör mig bara arg, för det är dåliga bilder och ingen text. Okej, man kanske inte behöver någon bruksanvisning för att sätta ihop ett bord, men den lilla detaljen hoppar vi över.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/folja-instruktioner/

4 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

  1. Det där var mig en knivig än! Jag lyckades inte jag heller 🙂

    Hoppas du har en fin dag!

    1. Hehe, den är oväntad! Tack detsamma! 🙂

  2. Ha ha, neej! 😛

    1. Kasst! 😈

  1. […] frågan så många gånger. Ibland undrar man hur dåligt det är ställt med folks förmåga att läsa innantill. Vad är det hjort […]

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.