Liten söt groda!

Sista promenaden på lantstället i helgen var inte bara kantad av svamp, men även av djur. Det var pyttesmå nykläckta grodor som massvandrade över vägarna. Så sjukt söta men man vågade knappt tänka på hur många som blev krossade på grusvägen. För de syntes faktiskt inte det minsta! Dels var de små, och dels grusfärgade. Men skitsöta!

Väldigt liten groda i handen

Grodor är så himla fascinerande. Pyttesmå söta tår, och de ser exakt ut som stora grodor och paddor. Bara mindre. Den här var i typ skala 1:50, och ville förmodligen följa med mig hem. Jag skulle bara ha tappat bort den, så jag försökte förklara att den hade det mycket bättre i skogen vid den lilla dammen. Den verkade förkrossad (och inte av bilen som körde förbi), men jag lovade att hälsa på den nästa helg igen.

Tänk att käka låren på en sån där liten grej. Det är som att pilla ut köttet ur en räkas ben, typ. Någon som har ätit grodlår och kan beskriva smaken? Nu menar jag ju inte svenska grodor, eftersom alla är fridlysta, utan någon annan sort. Det är lite roligt att en av arterna i Sverige heter just ”Ätlig groda”, men den var väl en god proteinkälla en gång i tiden, i brist på annat…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/liten-sot-groda/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: