Att flytta

Det är jobbigt att flytta. Ibland roligt, men alltid jobbigt. Kom att tänka på det, då en av grannarna i huset håller på att flytta ut, och jag har sett dem kånka och bära saker konstant i flera dagar. Nu har jag inte tänkt flytta på länge, för jag har det väldigt bra där jag bor nu, men innan jag kom hit blev det tre flyttar på knappt lika många år. Och med min rygg är det inte bara jobbigt, det är i stort sett omöjligt att göra själv.

Lastbil

Inte bara ska saker gås igenom och packas ner, det ska städas, bäras, köras och packas upp också. Att flytta blir liksom ett långt projekt, som ibland tar väldigt lång tid att få färdigt. Har bott nästan två år här nu, och jag har fortfarande inte fått upp en del saker på väggarna, till exempel. Det ska väljas vilka saker som ska vara framme och användas, vilka som får ligga och vila i förrådets och vilket som inte har någon plats på något av ställena. Vill man ha samma gardiner, pynt och tavlor som på förra stället, eller ska det vara helt annorlunda?

Många tar nog bara med sakerna och arrangerar allt så att det i stort sett likadant som förut. Samma tavlor i samma rum, samma ordning i skåp och lådor, samma färgskala i rummen. Invant är bekant och enkelt, men jag gillar förändring. Små ändringar kan ge en helt annan känsla, ett nytt ljus och kanske ny energi. För mig funkar det så i alla fall, och jag fick ju till en ommöblering här hemma i vardagsrummet i vintras.

Det är svårt att göra på så många olika sätt är, utan att ha bokhyllor och skrivbord och sånt mitt i rummet. Nu har jag inte ens något skrivbord eller någon kontorsliknande plats, för det ryms inte. R har så många, och så konstiga saker som han absolut vill ha här men aldrig används, så det går åt många hyllor i onödan kan jag tycka. Flera hyllmeter kursmaterial (nej, han pluggar inte) och pärmar som han inte har tittat i sen de ställdes här, till exempel. Som sagt, att flytta är en lång process…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/att-flytta/

2 kommentarer

  1. Nä fy, flytta vill jag inte tänka på just nu! Jag har så många böcker och så onda axlar… 😉

    1. Haha, ja, böcker är inte kul att flytta på! Såna gånger är flyttfirmor bra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.