Grön ost

Grönmögelost, blåmögelost och andra diverse luddiga och pikanta saker i all ära. Men vad gäller äcklig färg är det knappt något som slår den här osten jag såg i en saluhall för ett tag sedan. Den kallades helt enkelt för pestoost, och är verkligen knallgrön! Antar att det är basilikan i som ger den gröna färgen, men det är ju en massa parmesan som ger smak i pesto också. Ost med smak av parmesanost?

Grörn ost med smak av pesto. Ost med parmesansmak?

Nja, jag gillar verkligen ost, men är inte alls särskilt sugen på att prova den här. Basilika är inte gott. Dessutom tål jag inte pinjenötter. Kanske skulle köpa en bit till min pappa, han hatar basilika ännu mer än jag! Nästan så att han blir arg om någon försöker lägga det i maten.

Jag gillar ost, de flesta sorter. Helst med stark smak, annars går det åt så mycket och det händer ändå ingenting. Smakar det inget kan man lika gärna vara utan. Vad tror du om ost med smak av pesto? Eller om färgen? Jag blir i alla fall inte sugen på att käka knallgrön ost. Min ”svärmor” gjorde en pesto med solroskärnor i stället för pinjenötter, den var riktigt god och inte alls giftig. Men ändock pesto…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/gron-ost/

5 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Farsan on augusti 2, 2012 at 19:08
  • Svara

  Vägra basilika!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Ja! Du kanske ska göra en ny hemsida när du inte har firman kvar, för basilikahatare!

  • josefine on maj 30, 2015 at 17:06
  • Svara

  Jo, den är riktigt god!

  • josefine on maj 30, 2015 at 17:06
  • Svara

  Mäh, den är riktigt god!

  1. Parmesan är ju gott, men då kan jag lika gärna äta en bit parmesan! 🙂 Basilika gillar jag inte, och nötterna tål jag inte.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: