Inte vilken dag som helst

I dag är det minsann inte vilken dag som helst – det är min namnsdag! Inte för att vi brukar fira sånt i min familj, men jag tänker slå på stort och laga pizza i kväll. Dessutom har jag några jordgubbar kvar som jag tänker mula i mig nu. Det är ju betydligt vanligare att fira sin namnsdag i katolska och ortodoxa länder i södra och östra Europa, hos oss uppe i norr, men varför inte? Jag har aldrig gjort det tidigare. Hade eventuellt tänkt åka och hälsa på syrran i dag, men hon skulle bort på förmiddagen och jag måste vara hemma ganska tidigt i eftermiddag.

Jordgubbe. Inte vilken dag som helst - min namnsdag!

I går hände det inte så mycket här hemma alls… Sov länge, lagade risotto (en kletig variant med vin, buljong och parmesan såklart, inget stekt ris med ärtor, majs och paprika som en del får för sig att kalla risotto) och pysslade lite med allt möjligt. Betalade de där jävla räkningarna och undersökte lite framtida affärsmöjligheter. Klippte mig litegrann. Inte för att jag kan, men pollisarna och luggen behövde trimmas en centimeter, och det brukar jag göra själv. Städade badrummet, fyfan. Det var jobbigt. Jag behöver en slav.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/inte-vilken-dag-som-helst/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • zoega59augusti 12, 2012 kl. 12:14
  • Svara

  Men grattis så.
  Igår var det min namnsdag som inte firades alls

  1. Tack! Nej, vi firar inte heller, jag gör det själv. 🙂 Grattis i efterskott till dig också!

  • Tofflanaugusti 12, 2012 kl. 16:19
  • Svara

  Grattis, grattis!
  Jag behöver också en slav. En slav som kan laga mat åt mig.
  /Fantasilös i köket

  1. Tack igen! Jag skulle bli en utmärkt matslav, men så mycket annat är jag inte bra på…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.