Januskatt – Katt med två ansikten

Katter med två ansikten, finns de? Jajamen. Tydligen ovanliga, men så pass många att fenomenet har fått ett namn: Januskatt, efter den romerska guden med två ansikten. De blir oftast inte äldre än ett par dagar, men förra året kunde man läsa om en kisse med två ansikten som fyllt 12 år. Extremt ovanligt. Den katten (katterna?) delade i alla fall på en hjärna, så ansiktena rörde sig simultant.

Min egen grå katt har inte samma åkomma, han lider snarare av extrem dumhet. Det är i och för sig också oerhört gulligt, men ibland kan man tro att han bara har en halv hjärna. Dessutom hade han enorma problem med att klättra och hoppa när han var liten, så han tumlade runt en hel del, stackarn.

Söt grå katt, min grå luddskalle ler. Roliga bilder på djur

Minns en uppstoppad kalv med två huvuden, som fanns på Naturhistoriska riksmuseet förr i tiden. Tror jag, någonstans var det i alla fall. Höns med extra ben är ju inte så ovanligt, men annars är det sällan man hör om såna här missbildningar. Kaninen utan öron var ju också gudomligt söt, men det var en idiot till kameraman som trampade ihjäl honom. Gulligt, sorgligt, bedårande… Januskatt alltså, sorgligt men oerhört sött!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/katt-med-tva-ansikten/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.