Mord och zoo

Det var ett riktigt zoo på vägen till lantstället i natt. Vi åkte inte på motorvägen, utan körde småvägar för att slippa åka genom stan igen. Och jäklar vad mycket djur det var ute! Vi såg (på vägbanan) tre harar, varav vi körde på en av dem. Den var dock redan död, och vi kunde inte väja eftersom vi mötte en annan bil samtidigt. Sen knatade det över en igelkott, den missade vi. Bra.

Sen kom ett par rävar som kutade över vägen, de klarade sig också. Sen började det bli lite mer storvilt. Några hjortar. En älg, som verkade vara en halvförvirrad fjolårskalv. Ungefär det man får see på ett svenskt standard-zoo. Vi krockade inte med några av dem heller, för då hade jag kanske inte skrivit det här nu. Men när vi nästan, nästan var framme, då hände det.

Räv. Zoo på vägen

Det satt en liten räv på vägkanten, höljd i dimma, och slickade sig i röven. När vi såg den bromsade vi in, och den började springa mot diket på höger sida. Vi väjde ut åt vänster, men den vände och sprang rätt på bilen. Bonk! Kabunk! Körde över den med bakhjulet. Vände tillbaka för att se om den fortfarande levde, men den lilla, underbart söta räven var stendöd, utan en enda synlig skråma. Så sorgligt! Och stackars räv, inte bara dog den, det sista den gjorde i livet var att slicka sig i röven. Jag blev låg.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/mord-och-zoo/

2 kommentarer

    • Tofflanaugusti 18, 2012 kl. 16:38
    • Svara

    Ett jävla öde…

    1. Så illa det kan bli. Men den dog fort, i alla fall.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.